Mercedes-AMG SL 63 4Matic Review από Auto Motor und Sport

23
Mercedes-AMG SL 63 4Matic Review από Auto Motor und Sport

Το γερμανικό περιοδικό auto motor und sport δοκίμασε τη νέα Mercedes-AMG SL 63 4Matic+ και ιδού οι εντυπώσεις τους.

Φωτογραφία: Αυτοκίνητο μοτέρ και σπορ

Εξαιρετική ευκινησία
Η Mercedes-AMG SL 63 4Matic+ είναι η κορυφή της γκάμας SL και τροφοδοτείται από τον κινητήρα M177 V8 bi-turbo με 585 HP και 800 Nm. Οι συνάδελφοί μας στο auto motor und sport εντυπωσιάστηκαν από την αξιοσημείωτη ευελιξία αυτού του αυτοκινήτου που ζυγίζει 1904 κιλά. Στη δοκιμή σλάλομ μεταξύ των πυλώνων που απέχουν 18 μέτρα μεταξύ τους και της αλλαγής διπλής λωρίδας, η Mercedes-AMG SL 63 4Matic+ ήταν τόσο γρήγορη όσο η Mercedes-AMG GT Roadster, η οποία είναι 200 ​​kg ελαφρύτερη, 16 cm πιο κοντή και 2 cm φαρδότερη. 68,3 km/h στη δοκιμή σλάλομ και 140,4 km/h στη διπλή αλλαγή λωρίδας.

Αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα επιτεύχθηκε χρησιμοποιώντας όλες τις τελευταίες τεχνολογίες συστήματος μετάδοσης κίνησης που διατίθενται αυτή τη στιγμή από τη Mercedes: τετρακίνηση με μεταβλητή κατανομή ροπής, ενσωματωμένο σύστημα διεύθυνσης (οι πίσω τροχοί κατευθύνονται 2,5 μοίρες στην αντίθετη κατεύθυνση από τους μπροστινούς τροχούς σε χαμηλές ταχύτητες και 0,7 μοίρες στην ίδια κατεύθυνση προς τους μπροστινούς τροχούς σε υψηλότερες ταχύτητες) και ανάρτηση AMG Active Ride Control με ενεργές αντιστρεπτικές ράβδους που λειτουργούν με υδραυλικά και όχι μηχανικά στοιχεία.

Με ζάντες 21 ιντσών με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S, η Mercedes-AMG SL 63 4Matic+ αντιμετωπίζει αξιοπρεπώς τα χτυπήματα παρά τη σταθερή ανάρτηση, επειδή η νέα SL δεν είναι μόνο ο διάδοχος της προηγούμενης γενιάς SL αλλά πρέπει επίσης να καλύψει το κενό που απομένει. από την AMG GT Roadster. Μόνο σε κοντά χτυπήματα ανταποκρίνεται λίγο άκαμπτα.

Μόνο μέση απόκριση του κινητήρα στην εκκίνηση, εξαιρετικά οικονομικό
Αντίθετα, οι συνάδελφοι στο auto motor und sport ήταν λίγο απογοητευμένοι από την απόκριση του κινητήρα V8 twin-turbo που δεν επωφελείται από κανένα ήπιο υβριδικό σύστημα. Η έλλειψη ηλεκτρικής υποστήριξης κατά την εκκίνηση και τα 800 Nm μέγιστης ροπής που επιτυγχάνονται μόνο στις 2.500 σ.α.λ. είναι οι λόγοι για τους οποίους ο κινητήρας V8 δεν επιταχύνει πολύ μανιωδώς. Πώς όμως επιτυγχάνει την εξαιρετική επιτάχυνση των μόλις 3,6 δευτερολέπτων από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα; Με τη λειτουργία Race Start, η οποία επιτρέπει στον κινητήρα να ανεβάζει στροφές προς τα εμπρός, επιτρέποντάς του να εκραγεί μόλις βγάλετε το πόδι σας από το φρένο.

Η κατανάλωση καυσίμου είναι απίστευτα χαμηλή για αυτόν τον κινητήρα και τα στοιχεία απόδοσης. Κάτω από 10 l/100 km στη δοκιμαστική διαδρομή Eco που χρησιμοποιείται από auto motor und sport και 13,5 l/100 km μέση κατανάλωση. Και μιλώντας για φρένα. Τα προαιρετικά κεραμικά δισκόφρενα παρέχουν επιβράδυνση 11,5 m/s2 που αντιστοιχεί σε εξαιρετικά μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος: μόλις 33,8 m από τα 100 km/h και 56,8 m από τα 130 km/h.

Χωρίς λειτουργία drift
Περιέργως, δεν υπάρχει λειτουργία drift όπως στην AMG E 63. Η Mercedes-AMG λέει ότι δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα της SL. Αλλά υπάρχει ακόμα η λειτουργία Racetrack που αποδεσμεύει τα συστήματα υποβοήθησης. Οι δοκιμαστές στο auto motor und sport δεν κατάλαβαν ούτε τη θέση του αυτοκινήτου. Ποιος είναι ο ρόλος του νέου SL; Ένα καθαρό σπορ αυτοκίνητο; Ένα άνετο μετατρέψιμο υψηλής τεχνολογίας; Η Mercedes ήθελε να πυροβολήσει δύο πουλιά με μια πέτρα και αυτό δεν είναι τόσο εύκολο γιατί οι απαιτήσεις ενός σπορ αυτοκινήτου και ενός μετατρέψιμου υψηλής τεχνολογίας είναι τόσο διαφορετικές.

Ταυτόχρονα, η επιστροφή στη μαλακή οροφή ταιριάζει πολύ με την παράδοση αλλά ήδη από τα 100 km/h και πάνω υπάρχει θόρυβος αέρα στο πάνω μέρος του παραθύρου του οδηγού. Καλά προστατευμένο από το παρμπρίζ, είναι ευχάριστο να οδηγείς τη νέα SL ακόμα και χωρίς τον εκτροπέα ανέμου που μπορεί να εγκατασταθεί χειροκίνητα.

Όσον αφορά το εσωτερικό, τα πίσω καθίσματα προσφέρουν πολύ λίγο χώρο, ο οποίος περιορίζεται περαιτέρω εάν σπρώξετε προς τα πίσω τα μπροστινά καθίσματα. Και η πίσω πλάτη είναι σε πολύ όρθια θέση, έτσι μόνο τα παιδιά μπορούν να ταξιδέψουν εκεί. Αλλά οι συνάδελφοι στο auto motor und sport πιστεύουν ότι ο χώρος είναι πιο κατάλληλος για αποθήκευση αποσκευών επειδή το SL είναι επίσης ένα GT μεγάλης εμβέλειας.

συμπέρασμα

Το SL είναι ένα πολύ καλύτερο σπορ αυτοκίνητο από πριν. Είναι πολύ πιο ευκίνητο και η παλιά γενιά δεν είναι καν κοντά.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply