Electric Land Rover Defender Spy shots | FunRover

19
Electric Land Rover Defender Spy shots |  FunRover

Εδώ και λίγο περιμέναμε να εντοπιστεί το δοκιμαστικό μουλάρι αντικατάστασης του Land Rover Defender και ευτυχώς, ένας φωτογράφος με μάτια αετού το έκανε!

Τα μουλάρια ανάπτυξης χρησιμοποιούνται ως κρεβάτι δοκιμών για νέα μοντέλα οχημάτων, επιτρέποντας στους κατασκευαστές να δοκιμάζουν εξαρτήματα και να αξιολογούν τα σχέδια σε πραγματικούς δρόμους. Συνήθως φέρουν βαρύ καμουφλάζ και τα μέρη παραγωγής θα συρρικνωθούν για να συγκαλύψουν τα στυλιστικά στοιχεία.

Για όσους σκέφτονται, μοιάζει με ένα κομμένο Range Rover Sport. Λοιπόν, αυτό ακριβώς είναι. Οι μηχανικοί σχεδιασμού πήραν ένα Range Rover Sport και το χάκαραν. Αυτό που υπάρχει από κάτω είναι σημαντικό.

Πίσω από όλο αυτό το στυλ chop shop είναι πιθανότατα τα θεμέλια του νέου Defender. Γνωρίζουμε ότι αυτά τα πρωτότυπα υπάρχουν επιτέλους από τον Οκτώβριο του 2016, καθώς ο επικεφαλής της JLR Ralf Speth είπε στον αυτοκινητιστικό Τύπο ότι είχε οδηγήσει μοντέλα δοκιμής σε εκείνο το στάδιο. Έχουν εγγραφεί για οδική χρήση από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Κοντή βάση τροχού

Το μπροστινό μέρος φαίνεται να είναι οπτικά παρόμοιο με το Range Rover Sport, αν και η προεξοχή θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μικρότερη. Αυτό θα ήταν λογικό αν αυτός ήταν ένας Defender από κάτω.

Το μεταξόνιο είναι το μεγαλύτερο δώρο ότι αυτό είναι ένα μουλάρι ανάπτυξης του Defender, είναι πολύ κοντό για να είναι οτιδήποτε άλλο. Σίγουρα φαίνεται να είναι κοντά στο μεταξόνιο 92,9 ιντσών του παλιού μοντέλου.

Αυτό το υλικό που καλύπτεται στο μπροστινό μέρος κρύβει πιθανώς ένα σχεδόν τελειωμένο σχέδιο σχάρας. Σημειώστε ότι το Range Rover Sport δεν έχει αυτό το μαύρο μπλοκ στο μπροστινό άκρο του καπό.

Το άβολο βήμα στη γραμμή της οροφής το κάνει αυτό να μοιάζει με μια πραγματική δουλειά στο σκάφος. Αλλά το σώμα της δοκιμής είναι εκεί μόνο για να κρύψει αυτό που υπάρχει από κάτω.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το νέο Defender θα έχει ανεξάρτητη ανάρτηση και οι παλιοί άξονες έχουν φύγει. Η απόσταση από το έδαφος φαίνεται λογική.

Αυτός ο βραχίονας ρυμούλκησης είναι διαφορετικός από οποιονδήποτε τοποθετημένο σε Range Rovers και το πίσω αμάξωμα είναι πολύ υψηλότερο από ένα RRS παραγωγής. Υπάρχει ελάχιστη προεξοχή σώματος.

Ένας γρήγορος έλεγχος της ταξινόμησης αυτού του οχήματος αποκαλύπτει ότι αναφέρεται ως:

Land Rover – Λευκό.

Αυτό είναι όλο!

Το δοκιμαστικό μουλάρι έχει αρκετά κουρελιασμένο άπαχο. Το φρεάτιο του τροχού στο πίσω μέρος είναι επίσης παραμορφωμένο, πιθανότατα ως αποτέλεσμα της κοπής του αμαξώματος. Αυτοί οι τροχοί φαίνονται παράξενα γνωστοί.

Σχεδόν κατευθείαν από το DC100!

Μακρύς τροχός βάσης

Επιπρόσθετες εικόνες εμφανίζονται και από ένα μοντέλο LWB.

Αυτή η εγγραφή αναφέρεται μόνο ως “Black Land Rover”. Ταξινομήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017. Οι εκπομπές αναγράφονται ως μηδενικές, είναι ηλεκτρικό όχημα;

Αυτή η πλαστική επένδυση που τρέχει στο κάτω μέρος και οι υπερβολικοί γοφοί γύρω από τους τροχούς θυμίζουν πολύ το DC100.

Τι μπορούμε να μάθουμε από αυτό το πρωτότυπο Defender;

Μάλλον υπάρχει ένα πλαίσιο (πλαίσιο) από κάτω. Δεν θα ήταν απλό να κόψετε έτσι το αμάξωμα του Range Rover χωρίς να το τοποθετήσετε σε κάποιο πλαίσιο.

Είναι ηλεκτρικό;

Οι πληροφορίες που κατείχε η DVLA και για τα δύο αυτά οχήματα καταγράφουν τις εκπομπές ως 0g/km CO₂. Η χωρητικότητα κυλίνδρου αναφέρεται ως μη διαθέσιμη. Είναι ηλεκτρικά; Αν ναι, η εξάτμιση υπάρχει μόνο ως δόλωμα!

Αυτό είναι συναρπαστικό πράγμα! Ανυπομονούμε να δούμε περισσότερα!

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply