Το Mercedes EQE SUV κολλάει σε δοκιμές στην παραλία της Καλιφόρνια

29
Το Mercedes EQE SUV κολλάει σε δοκιμές στην παραλία της Καλιφόρνια

ο CarBuzz Το portal δημοσίευσε στο instagram ένα σύντομο βίντεο στο οποίο ένα καμουφλαρισμένο SUV Mercedes EQE, κάνοντας τις τελευταίες του δοκιμές πριν από την επίσημη παρουσίαση, κολλάει στην άμμο στους Oceano Dunes στην Καλιφόρνια αλλά καταφέρνει να βγει από το κουβάρι στο τέλος.

Φωτογραφία: Καταγραφή οθόνης CarBuzz Instagram

Το βίντεο που δημοσίευσε το CarBuzz ελήφθη από τον πιστό αναγνώστη Tyler Henry. Οι μηχανικοί της Mercedes στη σκηνή είπαν στον Henry ότι «καλούσαν ήδη τον Elon επειδή εργάζονται για την Tesla».
Μπήκε στο κωμικό τους παιχνίδι και τους ρώτησε γιατί φορούσαν μπλουζάκια Mercedes, οπότε η σιωπή υποχώρησε.

Το Mercedes EQE SUV Tyler Henry που πιάστηκε δοκιμαζόταν στην άμμο των Oceano Dunes στην Καλιφόρνια. Ο αναγνώστης που προώθησε το βίντεο στο CarBuzz έχει ένα Jeep Wrangler που χειριζόταν την μαλακή άμμο χωρίς προβλήματα, ενώ το Mercedes EQE SUV κόλλησε στη χαλαρή άμμο.

Στο τέλος το Mercedes EQE SUV καταφέρνει να βγει προς τα πίσω. Το EQE SUV είναι το τέταρτο μοντέλο που κατασκευάστηκε στην αποκλειστική ηλεκτρική πλατφόρμα EVA μετά τα Mercedes EQS, EQE και EQS SUV. Χρησιμοποιεί το ίδιο ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης από τα Mercedes EQS SUV και EQS που βασίζεται στη λειτουργία Torque Shifting. Αυτό επιτρέπει τη βέλτιστη κατανομή της ροπής μεταξύ των κινητήρων του μπροστινού και του πίσω άξονα χρησιμοποιώντας το σύστημα CPC (Central Powertrain Controller) που είναι στην πραγματικότητα ο εγκέφαλος του SUV Mercedes EQE και που αποφασίζει ποια είναι η καλύτερη λύση. Το CPC κατανέμει τη ροπή των δύο κινητήρων ανάλογα με τον επιλεγμένο τρόπο οδήγησης.

Καθώς δεν υπάρχει μηχανική σύνδεση μεταξύ των αξόνων, ήταν αναμενόμενο ότι η ηλεκτρική τετρακίνηση δεν θα παρείχε το ίδιο επίπεδο πρόσφυσης με ένα συμβατικό σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούς. Δυστυχώς, δεν υπάρχει λειτουργία πρόσφυσης στις λειτουργίες οδήγησης (υπάρχουν μόνο οι λειτουργίες Eco, Comfort, Sport και Individual) που επιτρέπει στους δύο κινητήρες να λειτουργούν συνεχώς σε χαμηλές ταχύτητες για μέγιστη πρόσφυση σε καταστάσεις όπως η μαλακή άμμος της Καλιφόρνια.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply