Το Kia Niro EV θα έχει αυτονομία 236 μιλίων

7
Το Kia Niro EV θα έχει αυτονομία 236 μιλίων

Το Kia Niro EV αποκαλύφθηκε με μερικές ακόμη προδιαγραφές στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Busan στην Κορέα.

Αυτή τη φορά, η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε δύο νέες επιλογές μπαταρίας, μια μπαταρία 64 kWh αποκλειστικά στις ΗΠΑ για αυτονομία 236 μιλίων και μια μπαταρία 39,2 kWh με αυτονομία 150 μιλίων για άλλες αγορές. Αυτοί οι αριθμοί μεταφράζονται σε χρόνο από μηδέν έως 62 μίλια/ώρα 7,8 δευτερολέπτων και φόρτιση έως και 80 τοις εκατό σε λιγότερο από μία ώρα χρησιμοποιώντας έναν γρήγορο φορτιστή 100 kW.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Kia παρουσίασε επίσης το EV σε πρωτότυπη μορφή ως το Las Vegas Consumer Electronics Show χωρίς να παρέχει αριθμούς ισχύος. Όπως συνηθίζεται με την Kia, διαφορετικές παρουσιάσεις αποκάλυψαν νέες προδιαγραφές, με την CES να παρουσιάζει την ιδέα της και την ακόλουθη Διεθνή Έκθεση Ηλεκτρικών Οχημάτων στο Jeju της Κορέας, να παρουσιάζει την έκδοση παραγωγής της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η GM, η Honda συνεργάζεται για την ανάπτυξη μπαταριών επόμενης γενιάς
Από την πλευρά της υποβοήθησης οδηγού, το Niro EV θα διαθέτει αυτονομία επιπέδου 2, η οποία ορίζεται ως η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) ως με ένα χαρακτηριστικό υποβοήθησης οδηγού που μπορεί να επιτρέψει «τόσο το τιμόνι όσο και την επιτάχυνση/επιβράδυνση χρησιμοποιώντας πληροφορίες για την οδήγηση περιβάλλον”. Αυτό μεταφράζεται σε προσαρμοστικό cruise control, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, όπου ο οδηγός αναμένεται να αναλάβει τον έλεγχο του τροχού.

Αναζητήστε το Niro EV που θα κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο πριν κυκλοφορήσει στην Κορέα πριν από το τέλος του έτους, ακολουθούμενο από επέκταση σε άλλες αγορές.

HybridCars.com

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply