Το τρίο E-Type Geneva της Jaguar ενώθηκε ξανά στο σπίτι του William Lyons

6
Το τρίο E-Type Geneva της Jaguar ενώθηκε ξανά στο σπίτι του William Lyons

Το 1961, η Jaguar χρησιμοποίησε το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης για να αποκαλύψει την εκπληκτική σχεδίαση του E-Type. Στο πλαίσιο του εορτασμού της 60ης επετείου του E-type, τα τρία αυτοκίνητα που παρουσιάστηκαν στην Ελβετία επανενώθηκαν πρόσφατα στο Wappenbury Hall, το μακροχρόνιο σπίτι του ιδρυτή της Jaguar, William Lyons.

Η εκδήλωση σηματοδότησε την πρώτη φορά που τα αυτοκίνητα ήταν μαζί στο σπίτι της Λυών.

Η σχεδίαση coupe και convertible του E-Type έγινε από τον Malcolm Sayer, εμπνευσμένος από το αγωνιστικό αυτοκίνητο Jaguar D-Type που για τρία συνεχόμενα χρόνια είχε κερδίσει τις 24 Ώρες του Le Mans.

Η Jaguar ισχυρίστηκε ότι τα αυτοκίνητα, που κινούνταν με 6κύλινδρους κινητήρες σε σειρά, μπορούσαν να φτάσουν τα 150 mph, ωστόσο η τιμή τους ήταν μόνο 2.097 £, περίπου το μισό από αυτό που κοστίζουν τα εξωτικά αυτοκίνητα από την Ιταλία και τη Γερμανία.

«Το E-Type είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο εμβληματικά και αγαπημένα κλασικά αυτοκίνητα στον κόσμο», δήλωσε ο James Mitchell, ιδρυτής της Ιστορικά αυτοκίνητα Pendine, η οποία κανόνισε την επανένωση και τη φωτογράφηση στο σπίτι της Λυών. Η Pendine εδρεύει στο Bicester Heritage.

«Ένα μεγάλο μέρος της επιχείρησής μας είναι η επιμέλεια συλλογών αυτοκινήτων για μερικούς από τους μεγαλύτερους συλλέκτες αυτοκινήτων, πολλοί από τους οποίους διεξάγονται υπό το ραντάρ, και ως αποτέλεσμα έχουμε πρόσβαση σε κλασικά οχήματα σημαντικής προέλευσης καθώς και σε ορισμένες διάσημες τοποθεσίες, όπως ως Wappenbury Hall.

«Θέλαμε να διασκεδάσουμε και να δημιουργήσουμε μερικές εικόνες των οχημάτων που επανενώθηκαν σε αυτό το υπέροχο σπίτι για να δώσουμε κάτι στους ιδιοκτήτες των τριών αυτοκινήτων, καθώς και κάτι για να κάνουμε τους θαυμαστές του E-Type σε όλο τον κόσμο να χαμογελάσουν».

«Στα 60 χρόνια που ακολούθησαν την κυκλοφορία, τα τρία οχήματα είχαν διάφορους ιδιοκτήτες και αποτελούσαν μέρος διάσημων συλλογών αυτοκινήτων, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο να τα συγκεντρώσουμε όλα μαζί», δήλωσε η Pendine στο δελτίο τύπου της.

Jaguar E-Type

«Ωστόσο, για να σηματοδοτήσουμε την 60η επέτειο από την κυκλοφορία του αυτοκινήτου και την 120η επέτειο από τη γέννηση της Λυών, η Pendine Historic Cars ξεκίνησε να φέρει τα αυτοκίνητα ξανά κοντά στο πνευματικό τους σπίτι, κάτι που κανείς στον κόσμο δεν έχει καταφέρει ποτέ να πετύχει μέχρι τώρα».

Τα αυτοκίνητα είναι 9600HP, 77RW και 005, που ανήκουν αντίστοιχα στην Jaguar Daimler Heritage Trust. από τον Phillip Porter, ιδρυτή του International E-Type Club. και από τον Ελβετό γιατρό Christian Jenny. Το Wappenbury Hall ανήκει στον λάτρη της Jaguar και συλλέκτη Scott Shearman.

«Όταν οι 9600 ίπποι έφτασαν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, ο Sir William Lyons είπε περίφημα στο στέλεχός του Bob Berry «Good God, Berry». Νόμιζα ότι δεν θα έφτανες ποτέ εδώ!», και θα ήθελα να πιστεύω ότι η Λυών θα έλεγε το ίδιο τώρα που ο 9600HP επανενώνεται με το 77RW και το Chassis 005 στο πρώην κτήμα του, και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ιδιοκτήτη του Hall και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων για να κάνουν όλα αυτά δυνατά», σημείωσε ο Μίτσελ.

Jaguar E-Type

Η Λυών αναφερόταν στο γεγονός ότι ο Μπέρι οδηγούσε το αυτοκίνητο από το Κόβεντρι στη Γενεύη για την παράσταση και έφτασε μόλις 20 λεπτά πριν από την έναρξη της έκθεσης.

Το ενδιαφέρον για τα αυτοκίνητα ήταν τόσο μεγάλο που ο οδηγός δοκιμών της Jaguar, Norman Dewis, έλαβε οδηγίες να «πέσει τα πάντα» και να βιαστεί να παραδώσει το 77RW, ένα βρετανικό roadster Racing Green, στον χώρο της έκθεσης. Έφυγε από την Αγγλία, οδήγησε όλη τη νύχτα και έφτασε στη Γενεύη το επόμενο πρωί.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply