Το Τέξας επαναφέρει τα κίνητρα για οχήματα εναλλακτικής ενέργειας

6
Το Τέξας επαναφέρει τα κίνητρα για οχήματα εναλλακτικής ενέργειας
Τζάκσον : «Paging Georgia. Γεωργία, σήκωσε το λευκό τηλέφωνο ευγένειας…»

Email που υποβλήθηκε στον Πολιτειακό Γερουσιαστή και Εκπρόσωπό μου σήμερα. Το Τέξας μου έκανε ένα επίκαιρο άνοιγμα:

Όπως ίσως έχετε ακούσει, το Τέξας έχει επαναφέρει τα κίνητρά του για οχήματα εναλλακτικών καυσίμων. Η Γεωργία είχε κάποτε ένα τέτοιο πρόγραμμα κινήτρων όπως ίσως θυμάστε. και φαίνεται σαν μια κατάλληλη στιγμή για να ζητήσω ένα τέτοιο κίνητρο για να επιστρέψω εδώ.

Δεν ζητάω το ακριβές κίνητρο που ίσχυε κάποτε στη Γεωργία, καθώς είχε τα ελαττώματα της:

1) Περιοριζόταν αποκλειστικά σε οχήματα που τροφοδοτούνταν μόνο με ηλεκτρικές μπαταρίες (“BEV”), γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο στόλο ιαπωνικών Nissan LEAF (το μόνο προσιτό BEV διαθέσιμο εκείνη την εποχή) και όχι Chevrolet Volt που κατασκευάζονταν σε αυτήν τη χώρα.

Σημειώστε ότι το ομοσπονδιακό κίνητρο είναι ανοιχτό σε Plug-In Hybrid Vehicles, (“PHEV”) που βασίζονται σε ηλεκτρική αυτονομία 40 μιλίων ή περισσότερο. Μελέτες έχουν δείξει ότι το μεγαλύτερο μέρος της οδήγησής τους γίνεται με ισχύ μπαταρίας, εκτός από τα μεγάλα ταξίδια (καθιστώντας την υποδομή φόρτισης EV περιττή). Σημειώστε επίσης ότι όταν αγοράζουν φυσικό αέριο, οι ιδιοκτήτες πρέπει να πληρώσουν φόρο επιπλέον του φόρου αξίας $200 για τα ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό δεν αθροίζει πολλά, αλλά είναι εγγενώς άδικο.

2) Ως επιστροφή φόρου, ήταν εκείνοι των οποίων οι φόροι ήταν $5000 ή περισσότεροι που επωφελήθηκαν περισσότερο από το πρόγραμμα. Όσοι έβγαζαν λιγότερα (παρόλο που οι αγοραστές είχαν δύο χρόνια για να το χρησιμοποιήσουν), είχαν λιγότερα κίνητρα. Τα αυτοκίνητα δεν είναι τόσο ακριβά τώρα, και τώρα θα πρέπει να προχωρήσουμε στο να ενθαρρύνουμε μια μεγαλύτερη ομάδα αγοραστών. Το κίνητρο θα εκφραζόταν πολύ καλύτερα ως πλήρης έκπτωση που προσφέρεται μέσω αντιπροσώπων. Σε αυτή την περίπτωση, νομίζω ότι 2500 $ θα ήταν αποδεκτά.

Οφέλη:

1) Πιο καθαρός αέρας. Οι απολήξεις της εξάτμισης συγκεντρώνονται εκεί όπου οι άνθρωποι, στις μεγαλύτερες πόλεις όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί κίνδυνο για τον μεγαλύτερο αριθμό. Ανεξάρτητα από το καύσιμο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, απτά οφέλη για την υγεία θα προκύψουν από τον μεγαλύτερο αριθμό ηλεκτρικών οχημάτων.

2) Ποικιλομορφία παροχής καυσίμων. Η ηλεκτρική ενέργεια είναι ένα εγχώριο προϊόν: Δεν θα δείτε ποτέ δεξαμενόπλοιο να φθάνει από τη Μέση Ανατολή φορτωμένο με ηλεκτρισμό. Μπορεί να παραχθεί χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ποικιλία καυσίμων και μεθόδων, σε αντίθεση με τη σημερινή μεταφορά που βασίζεται αποκλειστικά σε προϊόντα πετρελαίου.

3) Μεγαλύτερη αντίσταση σε αποσταθεροποιητικά γεγονότα. Η έλλειψη καυσίμων της τελευταίας δεκαετίας που προκάλεσε ο τυφώνας Κατρίνα θα μετριαστεί στο μέλλον με επαρκή αριθμό ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτό θα είχε άμεσο και θετικό οικονομικό αντίκτυπο. Σημειώστε ότι τα PHEV είναι απρόσβλητα σε μεγάλης κλίμακας διακοπή ρεύματος λόγω του εφεδρικού τους συστήματος: Κινητήρες αερίου.

4) Ισοστάθμιση φορτίου. Μελέτες της EPRI έδειξαν ότι ο ηλεκτρικός στόλος μπορεί να αυξηθεί σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς χωρίς να βλάψει την παράδοση και την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος εάν φορτιστεί τη νύχτα. Υπάρχει ένα πρόγραμμα χαμηλότερης χρέωσης για τις νυχτερινές ώρες. Δεν πρόκειται απλώς για ζήτημα εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, αφού η κατασκευή των μονάδων 3 και 4 στο εργοστάσιο Vogtle, με επακόλουθα ομόλογα και πιθανά ζητήματα προμήθειας για το Δημόσιο.

Τουλάχιστον, μεγαλύτερος αριθμός ηλεκτρικών οχημάτων δεν θα έκανε κακό.

5) Το προηγούμενο κίνητρο ανέβασε τη Γεωργία σε περιφερειακό προβάδισμα στον αριθμό των ηλεκτρικών οχημάτων, που σίγουρα αξίζει κάποια “δικαιώματα καυχησιολογίας” για ό,τι αξίζει. Η Τζόρτζια ανάβει σε έναν χάρτη της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων ανά Πολιτεία: δείχνοντας ότι δεν χρειάζεται να είσαι “Όμορφοι Άνθρωποι” στην Καλιφόρνια για να διαπρέψεις στη θετική δράση.

Όχι, δεν ανέφερα την Κλιματική Αλλαγή. Αυτή η θέση είναι πολύ γνωστή και δεν είναι πιθανό να πουλήσει καλά κάτω από το Gold Dome προς το παρόν.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply