Το οδικό ταξίδι μου BMW K1600GTL 2022: Ημέρα δεύτερη

0
Το οδικό ταξίδι μου BMW K1600GTL 2022: Ημέρα δεύτερη

Ο εκδότης μας στην East Coast, Andy Reid, έκανε ένα οδικό ταξίδι με μοτοσικλέτα από τη Νότια Καλιφόρνια στο Σινσινάτι. Η πρώτη μέρα της οδύσσειάς του είναι διαθέσιμη εδώ.

Το επόμενο πρωί, Κάναμε μια γρήγορη φωτογράφηση στο ξενοδοχείο και κατευθυνθήκαμε στο Kingman της Αριζόνα για να πάρουμε το πρωινό και να πάρουμε ξανά το I-40. Σταματήσαμε σε ένα μέρος στο Χόλμπρουκ που ονομάζεται Westside Limo’s Café στην παλιά διαδρομή 66 και ήταν εκεί που ο Χάρβεϊ και εγώ πήραμε τελικά το γεύμα μας με μπριζόλα για πρωινό αντί για δείπνο. Ήταν τηγανητή μπριζόλα κοτόπουλου και αυγά, αλλά ήταν επίσης νόστιμο και κάτι παραπάνω από αναπλήρωση για το τρομερό δείπνο το προηγούμενο βράδυ.

Westside Limo’s Café (Φωτογραφία Andy Reid)

Μετά το πρωινό, ο Χάρβεϊ και εγώ χωρίσαμε, αυτός κατευθύνθηκε περαιτέρω στη Διαδρομή 66 και επέστρεψα στο I-40 για να προσπαθήσω να φτάσω στο Amarillo μέχρι εκείνο το βράδυ. Πήγα μέσω του Kingman, το AZ σταμάτησε για βενζίνη πριν κατευθυνθώ στο Νέο Μεξικό όπου σταμάτησα ξανά στο Gallup για καύσιμα.

2022 BMW K1600GTL, My 2022 BMW K1600GTL Road Trip: Day Two, ClassicCars.com Journal
Τηγανητή μπριζόλα κοτόπουλου και αυγά στο Westside Limo’s Café (Φωτογραφία Andy Reid)

Περίπου 100 μίλια ανατολικά στο I-40 από το Gallup χτύπησα αυτό που φαινόταν εκείνη την εποχή ως το χειρότερο μποτιλιάρισμα στον κόσμο. Μπορούσα να δω τον δρόμο για λίγα μίλια και και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας είχαν διακοπεί εντελώς. Αν αυτό δεν ήταν αρκετά κακό, η θερμοκρασία περιβάλλοντος εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με την οθόνη TFT στο ποδήλατο, ήταν 117 μοίρες.

2022 BMW K1600GTL, My 2022 BMW K1600GTL Road Trip: Day Two, ClassicCars.com Journal
Ο Χάρβεϊ αποκτά πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο Westside Limo’s Café (Φωτογραφία Andy Reid)

Κάθισα για περίπου 10 λεπτά στο ποδήλατο και ο φορτηγατζής δίπλα μου κατέβασε το παράθυρό του και με ρώτησε πώς πήγαινε. Του είπα εκτός από σιγά σιγά βράσιμο, όλα ήταν καλά. Απάντησε ότι έπρεπε να ελέγξει κάτι και σήκωσε το παράθυρό του. Λίγα λεπτά αργότερα κατέβασε το παράθυρό του και μου είπε ότι είχε ελέγξει τα φορτηγά που είχαν μπροστά του και ότι η εμπλοκή ήταν περίπου έξι μίλια. Στη συνέχεια, μου είπε ότι επρόκειτο να κάνει ένα κενό για μένα και ότι θα έπρεπε να οδηγήσω στον ώμο για να περάσω από την κυκλοφορία. Πρόσθεσε ότι είχε έναν άλλο φορτηγατζή να εξηγήσει στον αστυνομικό στο μπροστινό μέρος της μποτιλιαρίσματος ότι ήμουν εκεί και οι φορτηγατζήδες σχεδιάζουν να με βγάλουν από αυτό. Ο αξιωματικός συμφώνησε με το σχέδιό τους, καθώς η οδήγηση στον ώμο είναι παράνομη, και ο φορτηγατζής έκανε το κενό, οπότε προχώρησα. Έφτασα στο μπροστινό μέρος και ο αξιωματικός με έγνεψε στον ανοιχτό δρόμο, όπου οι φορτηγατζήδες με κορνάρησαν καθώς έφευγα. Αυτό ήταν ένα από τα ωραιότερα γεγονότα που έχω βιώσει ποτέ σε οδικό ταξίδι. Οι φορτηγατζήδες ήταν εκπληκτικά καλοί και στοχαστικοί για να το κάνουν αυτό, καθώς ήταν η πιο καυτή εξωτερική θερμοκρασία που μπορούσα να θυμηθώ ενώ οδηγούσα μια μοτοσικλέτα.

Πήγα προς το Αλμπουκέρκι και τελικά ανακάλυψα σε τι ταιριάζει καλύτερα το K1600 GTL. Επειδή ο δρόμος ήταν ορθάνοιχτος χωρίς αυτοκίνητα μπροστά λόγω του μποτιλιαρίσματος, μπόρεσα να ανοίξω λίγο το ποδήλατο και να το αφήσω να τεντώσει τα πόδια του. Η αλλαγή στον τρόπο χειρισμού του ποδηλάτου ήταν απίστευτη. Το ποδήλατο που ανατινάχτηκε γύρω από πλευρικούς ανέμους στα 75 mph ήταν νεκρό σταθερό πάνω από 80 mph. Φαίνεται ότι το aero βοηθά πραγματικά τη μοτοσυκλέτα να γίνει μόνη της σε ταχύτητες άνω των 80, με την οποία η μοτοσικλέτα αισθάνθηκε σταθερά τοποθετημένη.

Έπιασα μερικές πολύ δυνατές ριπές σταυρωτού ανέμου στο δρόμο και δεν κίνησαν καθόλου το ποδήλατο. Ήταν σαν να ήταν κουλοχέρη. Επιπλέον, το πρόσθετο βάρος στο μπροστινό μέρος έκανε το τιμόνι να αισθάνεται πιο σταθερό και λιγότερο σπορ μοτοσυκλέτα. Το K1600 GTL βάζει την ιδέα του «sport» μπροστά από το «touring» και στις υψηλές ταχύτητες αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο sport touring ποδήλατο που κατασκευάστηκε ποτέ. Αν και αυτό δεν ταιριάζει απαραίτητα στους δρόμους των ΗΠΑ με τα όρια ταχύτητας των 75 mph, η K1600GTL είναι μια εντυπωσιακή μοτοσικλέτα υψηλής ταχύτητας.

2022 BMW K1600GTL, My 2022 BMW K1600GTL Road Trip: Day Two, ClassicCars.com Journal
Αιώνια ευγνώμων για αυτούς τους αεραγωγούς (Φωτογραφία από τον Andy Reid)

Στην ακραία ζέστη του Νέου Μεξικού, και πάλι κάπως 117 μοίρες, ήμουν πολύ ευγνώμων για τους επεκτεινόμενους αεραγωγούς στο φέρινγκ του Κ16, καθώς πρόσφεραν κάποια απαραίτητη κατευθυνόμενη ροή αέρα κατά την κίνηση και έκαναν τουλάχιστον ανεκτή να βρίσκεσαι στο ποδήλατο. Χωρίς αυτά δεν θα μπορούσα ποτέ να ολοκληρώσω μερικές από τις μεγαλύτερες διαδρομές στην πολιτεία.

Έφτασα στο Αλμπουκέρκι και καθώς περνούσα την πόλη κατάλαβα ότι το ποδήλατο χρειαζόταν καύσιμα αμέσως. Έψαξα για κάτι βολικό και δεν είδα τίποτα. Στην τελευταία έξοδο της πόλης, αποφάσισα να βγάλω το I-40 και να βρω βενζίνη. Αποδείχτηκε ότι βρήκα ένα βενζινάδικο, αλλά η έξοδος ήταν αυτή που οδηγούσε σε αυτό που έπρεπε να είναι το πιο σχηματικό μέρος της πόλης. Μετά από λίγα μίλια βρήκα έναν σταθμό Circle K και πλήρωσα καύσιμα. Ο ένοπλος φύλακας ήρθε κοντά μου στις αντλίες και μου είπε ότι μάλλον θα έπρεπε να φύγω το συντομότερο δυνατό, καθώς βρίσκομαι όντως στην περιοχή με την υψηλότερη εγκληματικότητα της πόλης και η “ολοκαίνουργια γυαλιστερή BMW” μου μπορεί να με κάνει να μοιάζω με τον τέλεια ευκαιρία για μερικούς από τους λιγότερο επιθυμητούς στην περιοχή να κερδίσουν κάποια εφεδρικά μετρητά. Πήρα τη συμβουλή της και κατευθύνθηκα πίσω προς το Amarillo.

2022 BMW K1600GTL, My 2022 BMW K1600GTL Road Trip: Day Two, ClassicCars.com Journal
Χώρος ανάπαυσης με ραμάδες (Φωτογραφία Andy Reid)

Περίπου μια ώρα αργότερα άρχισα να βλέπω σταγόνες βροχής στο παρμπρίζ και αρχικά σκέφτηκα ότι ήταν μόνο μερικά ελαφρά ραντίσματα, τουλάχιστον μέχρι που κοιτάχτηκα στους καθρέφτες μου και είδα έναν ταχέως κινούμενο σχηματισμό σκοτεινού σύννεφου να κατευθύνεται προς το μέρος μου. Δεδομένου ότι μισώ την ιππασία στη βροχή, αναζήτησα μια επιλογή για να προστατευτώ από την επερχόμενη καταιγίδα. Δέκα μίλια αργότερα, με τη βροχή να αρχίζει να γίνεται πιο σοβαρή, είδα μια πινακίδα χώρου ανάπαυσης. Πήρα την έξοδο και με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο χώρος ανάπαυσης είχε μικρά ραμάντα το καθένα με το δικό του μικρό δρόμο για να οδηγήσω. Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο σε χώρο ανάπαυσης, οπότε ανέβηκα σε έναν και πάρκαρα το ποδήλατο κάτω από τα ραμάδα μόλις άνοιξαν τα σύννεφα.

Κάθισα έξω από την καταιγίδα για περίπου μια ώρα και τηλεφώνησα στον φίλο μου, κάτοικο του Νέου Μεξικού, TG, η πρώτη του ερώτηση ήταν: «Τι κάνεις;» όταν εξήγησα τι σκέφτηκα. Μετά του είπα ότι κατευθυνόμουν στο Amarillo και μου είπε ότι με τον καιρό μπροστά δεν θα τα κατάφερνα ποτέ. Αναρωτήθηκε επίσης γιατί έκανα το ταξίδι στο I-40 καθώς ήταν μια βαρετή διαδρομή και του εξήγησα ότι ήταν επειδή έπρεπε να φτάσω στο Σινσινάτι όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ήξερε ακριβώς πού βρισκόμουν στο I-40 και μου συνέστησε να μείνω τη νύχτα στη Σάντα Ρόζα, στο Νέο Μεξικό, καθώς ο καιρός μπροστά ήταν άθλιος. Τον ευχαρίστησα και τηλεφώνησα στον φίλο μου Γιάννη Νίκα για να μάθω τι ήξερε για τη Σάντα Ρόζα. Μου έδωσε την τέλεια σύσταση ξενοδοχείου και εστιατορίου και κατευθύνθηκα στη Σάντα Ρόζα ως στάση μου.

2022 BMW K1600GTL, My 2022 BMW K1600GTL Road Trip: Day Two, ClassicCars.com Journal
Δείπνο στο τέλος της δεύτερης ημέρας (Φωτογραφία Andy Reid)

Βγήκα από το I-40 στη Santa Rosa περίπου μια ώρα αργότερα και βρήκα το προτεινόμενο ξενοδοχείο, έκανα check in και επίσης βρήκα το εστιατόριο που είχε προτείνει ο John. Είχα ένα υπέροχο μεξικάνικο δείπνο εκεί, πήγα ½ μίλι πίσω στο ξενοδοχείο, η Σάντα Ρόζα είναι μια μικρή πόλη και κοιμήθηκα για το βράδυ.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply