Σχεδιαστές, συλλέκτες αποτελούν την εναρκτήρια τάξη για το Hall of Fame της FIVA

6
Σχεδιαστές, συλλέκτες αποτελούν την εναρκτήρια τάξη για το Hall of Fame της FIVA

ο Fédération Internationale des Véhicules Anciens ανακοίνωσε τους πρώτους 14 εισακτείς στο νέο του FIVA Heritage Hall of Fame«εορτάζοντας τόσο παγκοσμίου φήμης φιγούρες όσο και αφανείς ήρωες στην ιστορία του αυτοκινήτου».

«Δεν είναι κάθε ήρωας του κόσμου της αυτοκινητοβιομηχανίας γνωστό όνομα», αναφέρεται στην ανακοίνωση ο πρόεδρος της FIVA Tiddo Bresters. «Η εισαγωγή στο Hall of Fame Heritage της FIVA είναι ένας φόρος τιμής στα αυθεντικά επιτεύγματα της ζωής ενός ατόμου, αλλά είναι μια πολύ προσωπική επιλογή.

«Αντικατοπτρίζει τις απόψεις των συλλόγων της FIVA σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι πρότειναν τις δικές τους αγαπημένες εθνικές προσωπικότητες. Μερικοί από αυτούς τους ήρωες είναι παγκοσμίως διάσημοι, άλλοι είναι ονόματα που ίσως δεν γνωρίζετε – αλλά ο καθένας έχει πραγματικό και μακροχρόνιο αντίκτυπο στην ιστορία του αυτοκινήτου».

Οι εναρκτήριοι εισακτέοι του Hall of Fame είναι (με περιγραφές από τη FIVA):

Από το Βέλγιο: Roland DIeteren (1942-2020), ενθουσιώδης, υπερασπιστής και προστάτης του κόσμου του κλασικού αυτοκινήτου, που ανέπτυξε τον Όμιλο D’Ieteren από μια τοπική οικογενειακή επιχείρηση σε διεθνή παίκτη που απασχολεί περισσότερα από 30.000 άτομα.

Από τη Βραζιλία: Og Pozzoli (1930-2017), εξαιρετικός συλλέκτης αυτοκινήτων, του οποίου τα 200 αυτοκίνητα θα γίνουν μουσείο στην πόλη Campos do Jordão, συμπεριλαμβανομένων δύο Fiat από το 1912 και το 1914 που αρνήθηκε να πουλήσει στον Gianni Agnelli για 1 εκατομμύριο δολάρια.

Από τη Χιλή: Rodrigo Velascoένας παντοδύναμος ήρωας της αυτοκινητοβιομηχανίας με ιστορία του κλασικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, της συλλογής αυτοκινήτων, ενεργό μέλος (και ιδρυτής) συλλόγων αυτοκινήτων και ένας πολύ αξιοσέβαστος ιστορικός και δημοσιογράφος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Από τη Γερμανία: Carl Hahnτων οποίων τα επιτεύγματα περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας σταθερής αγοράς για τη VW στις ΗΠΑ και την ανάληψη πρωτοποριακού ρόλου στην εισαγωγή της μάρκας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Από την Ινδία: Nazir Hoosein (1940-2019), δρομέας και οδηγός ράλι, ο οποίος μπήκε με ενθουσιασμό σε κάθε μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού που ήταν διαθέσιμη στην Ινδία το 1969 όταν άρχισε να αγωνίζεται, και ο οποίος συνέχισε να είναι ο ιδρυτικός πρόεδρος του Indian Automotive Racing Club (1971) και του Motorsports Association της Ινδίας.

Το DeLorean DMC-12 ήταν σχέδιο Giugiaro

Από την Ιταλία: Mauro Forghieri, Marcello Gandini και Giorgetto Giugiaro, τρεις ήρωες που χρειάζονται πολύ λίγη εισαγωγή. Forghieri – ένας θρύλος της μηχανικής στη Ferrari, ακολουθούμενος από τους σημαντικούς ρόλους του στη Lamborghini και την Bugatti. Gandini – σχεδιαστής πολλών από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα του κόσμου, από τη Lamborghini Miura και την Espada, μέχρι την Alfa Romeo Montreal. Giugiaro – ένας από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές αυτοκινήτων που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος, υπεύθυνος για περισσότερα αυτοκίνητα στους δρόμους σήμερα από οποιονδήποτε άλλον στην ιστορία.

Από την Ιαπωνία: Shotaro Kobayashi (1929-2013) και ο Osamu Suzuki, Ο Shotaro Kobayashi ίδρυσε το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό αυτοκινήτου της Ιαπωνίας και ήταν ένας

ενεργός δημοσιογράφος αυτοκινήτου, ιστορικός αυτοκινήτου και Πρόεδρος του Classic Car Club της Ιαπωνίας. Εν τω μεταξύ, με περισσότερες από τρεις δεκαετίες ως επικεφαλής της Suzuki, ο Osamu Suzuki είναι ένας από τους μακροβιότερους ηγέτες στην αυτοκινητοβιομηχανία, μετατρέποντας τη Suzuki σε παγκόσμιο γίγαντα πουλώντας μικρά, χαμηλού κόστους αυτοκίνητα και επιθυμητές μοτοσυκλέτες.

Από τη Λιθουανία: Saulius Karosas (1958-2019), διάσημος μηχανικός, μηχανικός και επιχειρηματίας, ο Καρόσας ήταν ένας εξαιρετικά δραστήριος συλλέκτης και συντηρητής σπάνιων προπολεμικών αυτοκινήτων και ένας φιλάνθρωπος που δημιούργησε ένα ίδρυμα για την υποστήριξη νέων καλλιτεχνών, μουσικών και ιστορικών και πολιτιστικών έργων.

Από την Πολωνία: Sobieslaw Zasada, που ξεπέρασε τους περιορισμούς, τη γραφειοκρατία και τις προκαταλήψεις για να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς ράλι όλων των εποχών, σε μεγάλο βαθμό άγνωστος και αφανής, εκτός από την Πολωνία, όπου είναι πραγματικός εθνικός ήρωας.

Από τη Σερβία: Μπράτισλαβ Πέτκοβιτς (1948-2021), πρώην υπουργός Πολιτισμού, διπλωματούχος ζαχαροπλάστης, γνώστης της τέχνης, της λογοτεχνίας, της σερβικής ιστορίας, της μηχανικής αυτοκινήτων, της αποκατάστασης και παθιασμένος συλλέκτης ιστορικών οχημάτων που ίδρυσε το Μουσείο Αυτοκινήτου του Βελιγραδίου.

Από Ισπανία: Damian Mateu Bisa (1863-1935), ο οποίος –μαζί με τον Marc Birkigt– ίδρυσε την Hispano-Suiza στη Βαρκελώνη το 1904, μια μάρκα συνώνυμη με την κομψότητα, την πολυτέλεια, τον αθλητισμό και την εξαιρετικά καινοτόμο τεχνολογία.

Οι κριτές που επέλεξαν τους εισαχθέντες ήταν οι Nick Mason, Shiro Nakamura, Gaby von Oppenheim, Patrick Rollet, Navaz Bhathena Sandhu και Bresters.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply