Πωλείται Mercedes 540 K Special Roadster

15
Πωλείται Mercedes 540 K Special Roadster

Ένα από τα πιο σπάνια κάμπριο μοντέλα της Mercedes είναι προς πώληση στον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s στις 18-20 Αυγούστου στο Montery. Είναι ένα από τα τρία σωζόμενα Mercedes 540 K Special Roadster με μακριά ουρά και καλυμμένο εφεδρικό.

Φωτογραφία: Sotheby

Αν θέλετε να αγοράσετε ένα κάμπριο Mercedes πριν ή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η δημοπρασία που διοργανώθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s στις 18-20 Αυγούστου 2022 στο Μοντερέι είναι μια καλή ευκαιρία.

Το πιο ακριβό μοντέλο είναι αναμφίβολα η Mercedes 540 K Special Roadster, παραγωγής 1937 που ξεκινά από 9 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό το αυτοκίνητο είναι πολύ ιδιαίτερο γιατί παραγγέλθηκε από τον βασιλιά του Αφγανιστάν, Mohammed Zahir Shah, τον Μάιο του 1937 και του παραδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 1937. Δεύτερον, αυτό είναι ένα από τα τρία μόνο σωζόμενα Mercedes 540 K Special Roadster με μακριά ουρά και καλυμμένο -εφεδρικός.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το αυτοκίνητο αποθηκεύτηκε στην αφγανική πρεσβεία στη Γαλλία και παρέμεινε εκεί μέχρι το 1948. Στη συνέχεια, ο βασιλιάς Μοχάμεντ δώρισε το αυτοκίνητο στον γαμπρό του, ο οποίος το πήγε στην Αγγλία και το οδήγησε περιστασιακά στο Λονδίνο μέχρι το 1952. Το 1953 Το αγόρασε ο Αμερικανός Vernon D. Jarvis, ένας μεγάλος συλλέκτης προπολεμικών κλασικών αυτοκινήτων που το κράτησε για περισσότερα από 30 χρόνια πριν το πουλήσει το 1986 στον Robert Bahre, συλλέκτη και γνώστη των κλασικών αυτοκινήτων. Μετά το 1990, ο Bahre το πούλησε στον σημερινό ιδιοκτήτη και αυτή είναι η πρώτη φορά που το αυτοκίνητο προσφέρεται σε δημόσια δημοπρασία.

Το αυτοκίνητο βρίσκεται σε σχεδόν αρχική κατάσταση καθώς το δίχρωμο καφέ φινίρισμα και η δερμάτινη ταπετσαρία είναι ακριβώς όπως τα περιέγραψε ο Vernon Jarvis τον Δεκέμβριο του 1953. Τα αρχεία του Jarvis δείχνουν ότι το αυτοκίνητο είχε 11.700 μίλια στο σκάφος αλλά η χιλιομετρική απόσταση έχει επαναφερθεί και τώρα έχει 883 μίλια επί του σκάφους, που σημαίνει ότι έχει διανύσει συνολικά λιγότερα από 13.000 μίλια.

Η τιμή εκκίνησης είναι 9 εκατομμύρια USD και δικαιολογείται από τη σπανιότητα του αυτοκινήτου και το γεγονός ότι το αυτοκίνητο δεν χρειάστηκε καμία σημαντική αποκατάσταση, έχει διατηρηθεί πολύ καλά με την πάροδο του χρόνου και έχει όλα τα αυθεντικά μηχανικά εξαρτήματα. Μπορείτε να βρείτε την πλήρη λίστα εδώ.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply