Ποιος οδηγεί τα κλασικά του τα περισσότερα μίλια κάθε χρόνο;

7
Ποιος οδηγεί τα κλασικά του τα περισσότερα μίλια κάθε χρόνο;

Πόσο οδηγείτε το κλασικό ή το συλλεκτικό σας αυτοκίνητο;

Όπως θα περίμενε κανείς, οι εταιρείες που ασφαλίζουν τέτοια οχήματα προσπαθούν να παρακολουθούν πολύ στενά πόσο μακριά οδηγούνται αυτά τα οχήματα κάθε χρόνο.

Ο διευθυντής ανάλυσης αποτίμησης της Hagerty, John Wiley, παραδέχεται ότι η ομάδα του ξοδεύει «πολύ χρόνο εξετάζοντας δεδομένα σχετικά με το πόσο μακριά οδηγούν οι ιδιοκτήτες κλασικών αυτοκινήτων.

«Αποδεικνύεται», προσθέτει, «οι άνθρωποι που οδηγούν περισσότερο μπορεί να μην είναι αυτοί που νομίζεις».

Όμως, σταματάει, «ας ξεκαθαρίσουμε: Δεν ξέρουμε πόσα ακριβώς μίλια κάνουν οι ιδιοκτήτες κλασικών αυτοκινήτων. Δεν χρειάζεται να ελέγξετε κάτω από την κουκούλα σας για μια μικρή κάμερα Hagerty.

«Μπορούμε, ωστόσο, να λάβουμε μια εκτίμηση για το πόσα μίλια περιμένουν οι άνθρωποι να διανύσουν όταν μας καλούν για προσφορά ασφάλισης. Αυτά τα μίλια μπορεί να μην ταιριάζουν με αυτό που συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο, αλλά συνολικά παρέχουν κάποιες γνώσεις.»

Έχοντας πει αυτό το σημείο, ο Wiley συνεχίζει: «Παρά τον συχνά επαναλαμβανόμενο μύθο ότι στους millennials (1981–1996) δεν αρέσει να οδηγούν, συνήθως αναμένουν να οδηγούν (τα συλλεκτικά οχήματά τους) πάνω από 2.600 μίλια ετησίως, το δεύτερο υψηλότερο ετήσιο σύνολο. Τους ξεπερνούν μόνο τα αδέρφια και οι αδερφές τους: οι πελάτες Gen-Z (1997–2010) σχεδιάζουν να οδηγούν περισσότερα από 3.900 μίλια ετησίως.

“Τα εισαγωγικά μας αποκαλύπτουν μια ισχυρή αρνητική συσχέτιση με την ηλικία και τα μίλια που διανύθηκαν -0,91, πράγμα που δείχνει ότι κάθε χρόνο μεγαλώνει ένα άτομο, θα σχεδιάζει να οδηγεί λιγότερα μίλια κάθε χρόνο.”

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που μοιράστηκεΟι πελάτες Gen-Z διανύουν κατά μέσο όρο περίπου 3.933 μίλια το χρόνο, περισσότερα από τα Millennials (2.645), Gen-X (2.120), Boomers (1.878) ή Pre-Boomers (1.563).

Hagerty, Ποιος οδηγεί περισσότερο τα κλασικά του κάθε χρόνο;, ClassicCars.com Journal

Ίσως σε άλλη έκπληξη, Οι ερευνητές του Hagerty ανακάλυψαν ότι δεν είναι εκείνοι που ζουν σε ζεστά κλίματα που κάνουν τα περισσότερα μίλια στα αυτοκίνητά τους. Αν και τα νούμερα ήταν κοντά, αυτά στην Ανατολή συνήθως οδηγούν περίπου 1.700 μίλια κάθε χρόνο, με το Νότο να απέχει λίγα μόλις μίλια, ακολουθούμενο από τη Δύση με σχεδόν 1.500 το χρόνο και τη Μεσοδυτική με ελαφρώς λιγότερα.

Ενώ εκείνοι στην Ανατολή καταγράφουν τα περισσότερα μίλια κατά μέσο όρο, ο Hagerty λέει ότι εκείνοι στο Βερμόντ οδηγούν τα περισσότερα, αλλά εκείνοι στο Ντέλαγουερ τα λιγότερα.

Σε κάτι που μπορεί να αποτελεί έκπληξη, όσοι ζουν σε ανοιχτούς χώρους μπορεί να οδηγούν το λιγότερο. Μεταξύ των πολιτειών με τα χαμηλότερα χιλιόμετρα είναι εκείνες που εκτείνονται δυτικά από την Αϊόβα μέχρι το Όρεγκον.

«Όπως και με τους ιδιοκτήτες», συνεχίζει ο Wiley, «η ηλικία του οχήματος σχετίζεται αντιστρόφως με τον αριθμό των μιλίων στην προσφορά συμβολαίου. Δηλαδή, όσο πιο παλιό είναι το αυτοκίνητο, τόσο λιγότερα μίλια τείνει να διανύσει».

Ωστόσο, όπως μερικοί άνθρωποι, κάποια οχήματα αψηφούν την ηλικία τους.

«Μερικοί ιδιοκτήτες των Volkswagen Beetles 1968-1979, για παράδειγμα, αναμένουν να οδηγούν σχεδόν 5.000 μίλια ετησίως. Ένα άλλο είναι το Ford Mustang 1965-1966, όπου ορισμένοι ιδιοκτήτες αναμένουν να κάνουν πάνω από 3.500 μίλια το χρόνο. Παρόμοιο ξεχωρίζει το Ford Bronco του 1966-1977, όπου ορισμένοι ιδιοκτήτες αναμένουν να διανύουν πάνω από 3.600 μίλια ετησίως.

«Από την άλλη πλευρά της γραμμής τάσης», σημειώνει, «ορισμένοι ιδιοκτήτες Ford GT 2005-2006 τείνουν να οδηγούν τα οχήματά τους λιγότερο από τους περισσότερους σε σχέση με το καινούργιο του οχήματος. Ομοίως, η Porsche 911 της γενιάς 964 (1990-1994) τείνει να μην οδηγείται τόσο πολύ.

«Ένα όχημα που φαίνεται να ακολουθεί την τάση των χιλιομέτρων ηλικίας είναι η Porsche 911 996 γενιάς (1999-2005), η οποία πιθανότατα αντανακλά τη διασταύρωσή της στη μέση της προσιτότητας, της επιθυμίας και της χρηστικότητας».

Αλλά περιμένετε, υπάρχουν περισσότερα…

«Θα παραμελούσαμε να μην εξετάσουμε έναν άλλο βασικό παράγοντα για το πόσα μίλια τείνουν να οδηγούν οι συλλέκτες: τα χρήματα. Όπως θα περίμενε κανείς, τα πιο πολύτιμα οχήματα τείνουν να οδηγούνται λιγότερο. Κοιτάζοντας μόνο οχήματα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1960 και 1973, κάθε πρόσθετο δολάριο σε αξία μεταφράζεται σε 34 λιγότερα μίλια.

Έτσι, αυτοκίνητα αξίας περίπου 20.000 δολαρίων τείνουν να οδηγούν περισσότερα από 2.300 μίλια ετησίως, σημειώνει ο Hagerty, ενώ αυτά με αξία άνω των 100.000 δολαρίων οδηγούνται μόνο περίπου 1.300 μίλια ετησίως.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply