Ποιος αγόρασε τη Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe;

8
Ποιος αγόρασε τη Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe;

Η Mercedes-Benz πούλησε την 300 SLR Uhlenhaut Coupe την περασμένη άνοιξη για ένα συναρπαστικό χρηματικό ποσό που σπάει την ανάσα. Το 1 από τα 2 παραδείγματα που κατασκευάστηκαν ποτέ κόστισε 135 εκατομμύρια ευρώ (περίπου το ίδιο ποσό σε δολάρια). Ποιος είναι όμως αυτός που το αγόρασε;

Το αυτοκίνητο πουλήθηκε μέσω ιδιωτικής δράσης μέσω του RM Sotheby’s και ο οίκος δημοπρασιών έχει χτίσει ένα φρούριο μυστηρίου γύρω του. Ωστόσο, μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι η νικητήρια προσφορά φέρεται να προωθήθηκε από τον Simon Kidston, σύμφωνα με GTSpirit. Ο Kidston είναι Βρετανός έμπορος κλασικών αυτοκινήτων, συλλέκτης, σχολιαστής και δημοσιογράφος και οι λέξεις μπορούν ακόμη και να περιγράψουν την αγάπη του για τα κλασικά. Η λίστα των πελατών του περιλαμβάνει διασημότητες όπως ο Ralph Lauren και αρκετοί παγκοσμίως γνωστοί συλλέκτες.

Ο 54χρονος κατέχει ο ίδιος μια εντυπωσιακή ιδιωτική συλλογή, με τη Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe να είναι το καλύτερο. Μια Bugatti Type 57 Cabriolet του 1938, που κατασκευάστηκε αρχικά για τον πατέρα του, θα κρατήσει την εταιρεία Mercedes στο γκαράζ του. Στην πραγματικότητα οδήγησε το Benz πριν από δεκατρία χρόνια και το ερωτεύτηκε. Χαρισματική φιγούρα στον κόσμο των κλασικών αυτοκινήτων, δεν είχε ιδέα τότε ότι το να κάνει αυτό το αυτοκίνητο δικό του ήταν μόνο θέμα χρόνου.

Πώς ξεκίνησαν όλα; Τον περασμένο Μάρτιο, σε μια συνέντευξη με Gazette Drouot, είπε ότι ποτέ δεν είχε σκοπό να δημιουργήσει μια συλλογή. «Είναι απλά αυτοκίνητα που αγαπώ και νοιάζομαι για αυτά».

Πώς ξεκίνησαν όλα για τον Simon Kidston

Το πρώτο του κλασικό ήταν μια Alfa Romeo Giulietta του 1960, την οποία αγόρασε στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Αλλά πέτυχε το τζακ ποτ με μια Lamborghini Miura SV το 1996. Μια άλλη ήρθε το 1998. Αγαπούσε τόσο πολύ τις Miura που δημοσίευσε ένα βιβλίο για αυτούς πριν από δύο χρόνια.

Ήταν στην πραγματικότητα λίγα εκατοστά μακριά από το να αγοράσει μια Aston Martin όταν ήταν 17 ετών, με χρήματα που είχε λάβει από τον πατέρα του. Αλλά σύντομα έμαθε ότι η ασφάλιση για αυτό το αυτοκίνητο στη συγκεκριμένη ηλικία θα ήταν τριπλάσια από την τιμή του αυτοκινήτου. Και αυτό ήταν όλο, η ιστορία φαινόταν να τελειώνει πριν καν ξεκινήσει. Αλλά αυτό απείχε πολύ από το να συμβεί. Ήταν μόνο η αρχή.

Αυτήν τη στιγμή μοιράζει χρόνο μεταξύ του σπιτιού του στο Λονδίνο, το Ντουμπάι και τη Γενεύη, είναι επίσης συνεργάτης σε περιοδικά. Υπογράφει στήλες στην Αγορά Classic Cars και Sports Car, ενώ είναι καλεσμένος συνεργάτης για το Vanity Fair και το Top Gear. Και σίγουρα είναι αυτό που ο κόσμος της αυτοκινητοβιομηχανίας αποκαλεί γνώστη. Η αγορά του η πιο ακριβή Mercedes-Benz που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασίαη κουπέ 300 SLR Uhlenhaut, είναι ο κωδικός πρόσβασης του Simon Kidston σε αυτόν τον αποκλειστικό κύκλο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply