Ο ανεμιστήρας της Land Rover σχεδιάζει το νέο Defender | FunRover

10
Ο ανεμιστήρας της Land Rover σχεδιάζει το νέο Defender |  FunRover

Φέτος, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 70η επέτειο της Land Rover, θα παρουσιαστεί το νέο Defender.

Γνωρίζουμε ήδη, σύμφωνα με τον μοντερνιστή σχεδιαστή JLR, Gerry McGovern ότι «Αν [the loyalists] περιμένουν ένα φαξ του παλιού με όλη αυτή τη νέα τεχνολογία, τότε δεν νομίζω ότι θα είναι ευχαριστημένοι».

Έτσι, δεν θα είναι ένα ρετρό στυλ καπέλου για το αρχικό Land Rover Defender, με μοντέρνα υποστρώματα, παρόμοια με την προσέγγιση που ακολούθησε η Mercedes με το Gelandewagen. Και μας είπαν ότι δεν θα έχει στυλ όπως το κακώς ευθυγραμμισμένο DC100, το οποίο 7 χρόνια αργότερα εξακολουθεί να εμφανίζεται στο Facebook κάθε εβδομάδα ως «το ΝΕΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ». Το νέο Defender θα τοποθετηθεί σε μια ενισχυμένη πλατφόρμα D7U και, κατά συνέπεια, θα μοιράζεται μια σειρά από στυλιστικά στοιχεία με το Range Rover και το Discovery που βασίζεται σε D7U, διατηρώντας τη μάρκα συνεπή.

Αναλάβαμε να σχεδιάσουμε ένα ανταλλακτικό Defender, που χρησιμοποιεί σύγχρονη τεχνολογία και μεθόδους κατασκευής, διατηρώντας παράλληλα μέρος του αρχικού ρετρό στυλ του Defender – για να φτιάξουμε ένα κατάλληλο μοντέλο αντικατάστασης.

Εδώ είναι.

My 2018 Defender Concept Images

Όταν σχεδίαζα αυτό το μοντέλο, ήθελα να διατηρήσει την ίδια συνολική εμφάνιση του Defender. Οι αλλαγές είναι ανεπαίσθητες, γενικά, έχει λίγο τετραγωνιστεί, η μεγαλύτερη αλλαγή είναι ίσως το παρμπρίζ – που είναι πλέον πιο επικλινές.

Το συνολικό προφίλ είναι ελαφρώς μαλακό, γεγονός που το κάνει να φαίνεται πιο σύγχρονο και προσφέρει βελτιωμένη οικονομία καυσίμου. Αλλά συνολικά, παραμένει αναμφισβήτητα Defender.

Υποπλαίσιο / Unibody / Monocoque Κατασκευή

Προφανώς, τα οχήματα που παράγονται σήμερα πρέπει να πληρούν αυστηρά πρότυπα δοκιμών πρόσκρουσης και ασφάλειας πεζών. Για αυτόν τον λόγο, προτείνω αυτό το μοντέλο να έχει ένα μονοκόκ υποσυγκρότημα αμαξώματος, που θα κάθεται σε ένα ξεχωριστό πλαίσιο – με αφαιρούμενα πάνελ αμαξώματος κλειδιών. Τα μπροστινά φτερά και τα πίσω τεταρτημόρια μπορούν να αφαιρεθούν – ιδανικά για αγρότες ή off-roaders που συχνά σκοτώνουν το εκτεθειμένο αμάξωμα.

Αυτό το υποπλαίσιο θα προσέφερε στο νέο μας μοντέλο πολύ βελτιωμένη ασφάλεια κατά την ανατροπή και βελτιωμένο χειρισμό στο δρόμο χάρη στην αυξημένη ακαμψία του αμαξώματος. Θα μας επέτρεπε επίσης να στεγανοποιήσουμε το σώμα πιο αποτελεσματικά για την είσοδο νερού και σκόνης, να αυξήσουμε το βάθος βυθίσματος και να έχουμε πολύ υψηλότερη ποιότητα κατασκευής. Υπάρχουν 3 πιθανές θέσεις τοποθέτησης βαρούλκου, μία κρυμμένη στο εγκάρσιο μέλος, μία κρυμμένη στο μπροστινό πλαίσιο της γρίλιας και ένα κεντρικό σημείο στήριξης του βαρούλκου.

Αυτό το μοντέλο δεν θα ήταν πλέον σχεδόν εξ ολοκλήρου χειροποίητο, αλλά η παραγωγή θα μπορούσε να κλιμακωθεί, συμβάλλοντας στη μείωση του κόστους. Η JLR έχει δηλώσει ότι θέλει το νέο Defender να είναι ένα βασικό όχημα που πουλά πάνω από 100.000 μονάδες ετησίως.

Ήθελα να διατηρήσω όσο το δυνατόν περισσότερη λειτουργικότητα του αρχικού Defender, συμπεριλαμβανομένου ενός αμαξώματος που προσφέρεται σε διάφορα στυλ, 3 μεταξόνια και πολλές επίπεδες πλευρές για εύκολη τοποθέτηση αξεσουάρ. Το SVO θα μπορεί να κατασκευάζει εφάπαξ και ειδικά οχήματα για εταιρείες κοινής ωφέλειας ή για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης – όπως αυτή η πυροσβεστική αεροδρομία με κίνηση στους 6 τροχούς.

Δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο η σύγχρονη σχεδίαση οχημάτων δεν μπορεί να συγχωνευθεί με τη φιλοσοφία του παλιού Defender για να δημιουργήσει ένα 4×4 που είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο και εξαιρετικά ικανό εκτός δρόμου. Το My Defender διαθέτει ολοστρόγγυλη, ανεξάρτητη ανάρτηση και για πρώτη φορά από το εργοστάσιο, 3 ντουλάπια διαφορικών, ένα κεντρικό διαφορικό και ένα μπροστά και πίσω.

Η αναβαθμισμένη ανάρτηση θα έκανε μια πιο άνετη εμπειρία εκτός δρόμου και θα προσέφερε πολύ βελτιωμένους τρόπους στο δρόμο. Η ανάρτηση θα είναι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη, επιτρέποντας ρυθμίσεις ύψους οδήγησης και μαλάκυνση της ανάρτησης ανάλογα με τις ανάγκες. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω ανάρτησης αέρα ή αποσβεστήρες τύπου magnaride.

Οραματίζομαι μια σειρά μοντέλων προσαρμοσμένων για διαφορετικές χρήσεις. Ένα βασικό μοντέλο τύπου County pick-up, ιδανικό για αγρότες και εξοχικές κατοικίες. Τα βασικά μοντέλα θα έρχονται σε κλασικά χρώματα όπως το πράσινο Coniston και το κόκκινο Portofino, με λευκή οροφή Alpine. Αυτά τα μοντέλα θα έρχονται με ατσάλινους τροχούς στάνταρ.

Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς την ιδιοκτήτρια Land Rover για πολλά χρόνια, τη βασίλισσα να έχει ένα από αυτά τα νέα μοντέλα, για χρήση στα κτήματά της.

Αυτό το νέο μοντέλο θα μπορούσε να εξυπηρετήσει και την αγορά των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, με την SVO να προσφέρει έτοιμα αστυνομικά οχήματα, εξοπλισμένα από το εργοστάσιο με φωτισμό, σειρήνες και λάμπες υψηλής ορατότητας.

Τέλος, για να καλύψουμε την πρόσφατη τάση των οδηγών Defender με έδρα την πόλη, από διασημότητες μέχρι ποδοσφαιριστές, θα υπήρχε ένα μοντέλο G Wagen esque Sport. Αυτό το φορτηγό θα διαθέτει πακέτο χειρισμού, σπορ προσανατολισμένη ανάρτηση και ελαστικά, κινητήρα απόδοσης και βελούδινο εσωτερικό με δερμάτινα καθίσματα και ψυχαγωγία αυτοκινήτου, καθώς και πρόσθετη ηχομόνωση για να κάνει αυτό το μοντέλο μια premium προσφορά.

Ηλεκτρική ενέργεια

Όσον αφορά το σύστημα μετάδοσης κίνησης, νομίζω ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πραγματικά ο δρόμος προς τα εμπρός για τα οχήματα εκτός δρόμου. Γιατί; Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν λιγότερα κινούμενα μέρη για συντήρηση, προσφέρουν 100% ροπή συνεχώς και είναι πολύ πιο αποδοτικά από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η κατανομή βάρους είναι πιο ευέλικτη και σε συνδυασμό με ένα κιβώτιο ταχυτήτων χαμηλής σχέσης και μετάδοση πολλών ταχυτήτων, ένα ηλεκτρικό Defender θα ήταν ασταμάτητο.

Εργοστασιακό κιτ εργαλείων

Θα ήταν φοβερό εάν η Land Rover πρόσφερε ένα εργοστασιακό κιτ εργαλείων, συμπεριλαμβανομένων όλων των εξειδικευμένων εργαλείων και διαγνωστικού εξοπλισμού που απαιτούνται για τον λάτρη της Land Rover, με μια παραίτηση από την εγγύηση που δηλώνει ότι αν το μπερδέψετε, η εγγύησή σας θα ακυρωθεί.

Συστήματα κίνησης

Για τους παραδοσιακούς και όσους πρέπει να έχουν όχημα με ορυκτά καύσιμα, φαντάζομαι ότι θα προσφερόταν μια σειρά κινητήρων Ingenium ντίζελ και βενζίνης, με κιβώτια ταχυτήτων 7 ή 9 ταχυτήτων, έλεγχο απόκρισης εδάφους (που μπορεί να απενεργοποιηθεί) και για το σπορ μοντέλο, κάποιο είδος υπερτροφοδοτούμενου V8 θα ήταν υπέροχο. Τα στάνταρ μοντέλα θα έρχονται με διπλό υπερτροφοδοτούμενο EU6 βενζίνης 4 δοχείων 1.6 που προσφέρει άφθονη ροπή και ισχύ, διατηρώντας την ικανότητα ρυμούλκησης 3,5 τόνων του Defenders αλλά αυξάνοντας την οικονομία καυσίμου στα 50+ mpg. Στην πόλη, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη λειτουργία ECO με τεχνολογία start stop και λειτουργία στάσιμο κυλίνδρου που μετατρέπει τον κινητήρα σε λιτό 3κύλινδρο.

Λοιπόν, αυτό μου αρκεί να τριγυρνάω και να ονειρεύομαι. Πείτε μου τη γνώμη σας στα σχόλια και μη διστάσετε να μοιραστείτε το βίντεο. Επίσης, αν παρακολουθείτε από το Project Grenadier ή τη Land Rover, είμαι διαθέσιμος για ανεξάρτητη εργασία 🙂

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply