Μεγάλες αλλαγές για τη Mercedes-AMG C-Class 2024

3
Μεγάλες αλλαγές για τη Mercedes-AMG C-Class 2024

Όχι, αυτό δεν είναι άλλο ιστορία ηλεκτροδότησης, αλλά και πάλι θα βλάψει ορισμένους καθαρολόγους. Γιατί; Επειδή η Mercedes-AMG C63 SE PERFORMANCE του 2024 είναι μια αντανάκλαση των μεταβαλλόμενων αξιών. Ενώ η τρέχουσα AMG C63 διαθέτει έναν twin-turbo 4.0-λίτρων V8 με 469 ίππους (ή 505 ως C63 S), η έκδοση του 2024 θα διαθέτει 671 ίππους από έναν υπερτροφοδοτούμενο 4.0 λίτρων – δηλαδή 469 ίππους από τον κινητήρα, και 2 ιπποδύναμη από τον ηλεκτροκινητήρα.

2024 Mercedes-AMG C63 SE PERFORMANCE

Στον κόσμο μου, η C-Class σημαίνει ότι είναι η συμπαγής σειρά της Mercedes-Benz (αν και έχει αναπτυχθεί από την έναρξή της, όπως τα περισσότερα αυτοκίνητα) και αυτό εξακολουθεί να ισχύει. Αλλά αν αναρωτιέστε πού μπαίνει το “63”, αυτή είναι μια έγκυρη ερώτηση γιατί η μέθοδος της Mercedes δεν βασιζόταν στο μέγεθος του κινητήρα, όπως ένας 6,3 λίτρων;

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η έκδοση του 2022 είναι μόνο 4,0 λίτρων, αυτό δεν είναι κάτι νέο. Ωστόσο, η C-Class του 2023, η οποία επανασχεδιάστηκε τον περασμένο χρόνο, έχει ήδη ένα μοντέλο AMG που ονομάζεται C43 4MATIC με turbo 2.0-λίτρων τέσσερα σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα 48V τοποθετημένο στο πίσω μέρος που, σε συνδυασμό, αποδίδει 402 άλογα. Προφανώς υπάρχει προηγούμενο για αυτόν τον γενναίο νέο κόσμο της AMG, αν και το νέο μοντέλο 2024 C63 SE PERFORMANCE βρίσκεται σε εντελώς νέο επίπεδο.

2024 Mercedes-AMG C63 SE PERFORMANCE
2024 Mercedes-AMG C63 SE PERFORMANCE

«Το C63 SE PERFORMANCE… αλλάζει πραγματικά το παιχνίδι. Με την επαναστατική του ιδέα, φέρνει μια εντελώς νέα προσέγγιση στην κατηγορία, η οποία μέχρι τώρα χαρακτηριζόταν πρωτίστως από την υπόσχεση καθαρών επιδόσεων», λέει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-AMG GmbH, Philipp Schiemer.

Η Mercedes ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία που κατέβηκε από τη Formula 1 – μια ηλεκτρική υποστήριξη του υπερσυμπιεστή καυσαερίων – καθιστά το turbo lag ξεπερασμένο. Ο ηλεκτροκινητήρας βοηθά επίσης στην επιτάχυνση από στάση, έτσι αυτό το plug-in υβριδικό μπορεί να εκτελεί το σπριντ 0-60 mph σε 3,3 δευτερόλεπτα, κάτι που δεν έχει δει ποτέ πριν ένα τετρακύλινδρο σεντάν. Με πάνω από 4.600 λίβρες, το να έχεις τόσο βάρος και να παίρνεις αυτούς τους αριθμούς δεν είναι τίποτα λιγότερο από θαύμα.

2024 Mercedes-AMG C63 SE PERFORMANCE
2024 Mercedes-AMG C63 SE PERFORMANCE

“Το νέο [car] είναι ένα τεχνολογικό αριστούργημα που ακολουθεί μια νέα προσέγγιση… Η άμεση απόκριση της ηλεκτρικής κίνησης στον πίσω άξονα, η ταχεία συσσώρευση ροπής καθώς και η γρήγορη απόδοση ισχύος και επίσης η έλξη της μπαταρίας μας είναι πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Προσθέστε σε αυτό το στάνταρ προσαρμοσμένο σύστημα διεύθυνσης του πίσω άξονα και την πλήρως μεταβλητή τετρακίνηση AMG Performance 4MATIC+ με Drift Mode – το νέο C63 δείχνει για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο τεχνικής εξειδίκευσης που διαθέτει η AMG», προσθέτει ο Jochen Hermann, Chief Technical Officer.

Αυτή η νέα τετρακίνητη AMG (το όνομα του μοντέλου είναι μια μπουκιά, γι’ αυτό συγχωρείτε τη συντομία αυτή τη στιγμή) δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη ως κουπέ, αλλά σεντάν και βαγόνι είναι διαθέσιμα εάν ζείτε εκτός Βόρειας Αμερικής. Για εσάς τους Yankees και τους Canucks, θα πρέπει να αρκεστείτε στο sedan.

Αλλά υπάρχει αυτός ο ήχος V8 που λείπει…

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply