Μάθετε να γράφετε μια περιγραφή αυτοκινήτου σαν επαγγελματίας

7
Μάθετε να γράφετε μια περιγραφή αυτοκινήτου σαν επαγγελματίας

(Σημείωση του συντάκτη: Κατά τον μήνα Σεπτέμβριο, δημοσιεύουμε μια σειρά άρθρων σχετικά με την πώληση ενός συλλεκτικού αυτοκινήτου. Σήμερα, δημοπρασία συλλεκτικών αυτοκινήτων Μπάρετ-Τζάκσον μοιράζεται συμβουλές για τη σύνταξη μιας άμεσης περιγραφής του αυτοκινήτου σας.)

Σίγουρα, μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις – και οι φωτογραφίες του οχήματός σας είναι ζωτικής σημασίας – αλλά χωρίς αμφιβολία, οι ενημερωτικές, καλά δομημένες περιγραφές είναι μια κρίσιμη πτυχή της διαδικασίας αίτησης και μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στην τιμή πώλησης του όχημα.

Πριν ξεκινήσετε να γράψετε την περιγραφή του αυτοκινήτου σας, είναι σημαντικό να κάνετε κάποιες εργασίες. Ερευνήστε και μάθετε ό,τι μπορείτε για το όχημά σας. Εάν θέλετε να συμπεριλάβετε αριθμούς παραγωγής, αριθμούς ιπποδύναμης (πάνω από το εργοστάσιο) και παρόμοιες τεκμηριωμένες πληροφορίες στην περιγραφή σας, θα πρέπει να παρέχετε τεκμηρίωση/δημοσιευμένες πηγές αναφοράς (φύλλα dyno, αναφορές κατασκευαστών, αναφορές από αναγνωρισμένους ειδικούς) με την αίτησή σας.

Μόνο τα γεγονότα, παρακαλώ

Τι να συμπεριλάβετε:

 • Πότε/που κατασκευάστηκε το αυτοκίνητο;
 • Ξέρετε ποιος είναι ο αριθμός παραγωγής του αυτοκινήτου σας;
 • Μπορείτε να προσδιορίσετε το ιστορικό ιδιοκτησίας; Συμπεριλάβετε τυχόν αξιόλογους ιδιοκτήτες ή διασημότητες, εάν υπάρχουν.
 • Τι γνήσια ανταλλακτικά έχει; Εάν αγοράσατε το αυτοκίνητο και σας είπαν ότι έχει «αντίστοιχους αριθμούς», που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο φέρει τον αρχικό κινητήρα και άλλα μηχανικά εξαρτήματα, είναι σημαντικό να εξετάσετε το ενδεχόμενο να το επιβεβαιώσετε από έναν ειδικό.
 • Συμπεριλάβετε όλες τις προδιαγραφές του οχήματος που μπορείτε: κινητήρα, εισαγωγή, κιβώτιο ταχυτήτων, φρένα, τροχούς/λάστιχα, εσωτερικά χαρακτηριστικά κ.λπ.
Αυτό 1954 Buick Special Custom Coupe γνωστό ως “G54” πωλήθηκε στη δημοπρασία Northeast 2019 για 220.000 $.
 • Το αυτοκίνητο αποκαταστάθηκε; Αν ναι, ποιος το αποκατέστησε; Πότε αποκαταστάθηκε;
 • Έχετε τις φωτογραφίες και/ή τις αποδείξεις αποκατάστασης; Όχι μόνο θα πρέπει να σαρωθούν και να αποσταλούν μαζί με την αίτηση αποστολής, αλλά ίσως θελήσετε να τα συμπεριλάβετε στην πώληση.
 • Έχει προσαρμοστεί το αυτοκίνητο; Ποια προσαρμοσμένα στοιχεία υπάρχουν στο όχημα;
 • Το όχημα έχει κερδίσει βραβεία; Συνοψίστε τα και υποδείξτε εάν τα βραβεία (ή αντίγραφά τους) θα συμπεριληφθούν στην πώληση. Φροντίστε να σαρώσετε ή να φωτογραφίσετε και να στείλετε αντίγραφα των βραβείων με την αίτηση αποστολής σας.
 • Το αυτοκίνητο έχει παρουσιαστεί σε κάποια εξέχοντα έντυπα; Θα συμπεριληφθούν στην πώληση αντίγραφα της έκδοσης;

Τι να αποφύγετε:

 • Υποκειμενικοί όροι/άγριοι υπερθετικοί, όπως «το καλύτερο αυτοκίνητο που μπορείτε να αγοράσετε».
 • Γενικευμένες δηλώσεις/ιστορικό του μοντέλου – εστίαση σε τα δικα σου συγκεκριμένο όχημα.
 • Προσωπική αφήγηση.
 • Ανθισμένη πρόζα.

Τώρα ήρθε η ώρα να γράψετε

Όταν πουλάτε ένα όχημα με την Barrett-Jackson, απαιτούνται δύο περιγραφές για κάθε αποστολή – η σύντομη περιγραφή και η εκτενής περιγραφή, μία από τις οποίες θα εμφανιστεί στον έντυπο κατάλογο εκδηλώσεών μας.

Σύντομη περιγραφή: Η σύντομη περιγραφή εμφανίζεται στην κύρια λίστα εγγράφων στον ιστότοπό μας (και πιθανώς σε ορισμένα υλικά μάρκετινγκ). Περιέχει 25-30 λέξεις (255 χαρακτήρες) και θα πρέπει να εστιάζει σε βασικά χαρακτηριστικά και πληροφορίες που δεν μπορούν να φανούν “από το κράσπεδο”. Οι πληροφορίες κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων πρέπει να περιλαμβάνονται εδώ. Καταγράψτε σημεία πώλησης που μπορεί να μην είναι άμεσα εμφανή από τις φωτογραφίες, όπως «αναπαλαίωση εδάφους», «φρέσκια ανακατασκευή κινητήρα» ή «twin-turbo». Ένα παράδειγμα καλής σύντομης περιγραφής: Αποκατάσταση με παξιμάδι ενός πλήρως τεκμηριωμένου αυτοκινήτου με αντίστοιχους αριθμούς με μόλις 3.000 μίλια από τότε που ήταν καινούργιο. Τροφοδοτείται από κινητήρα 427ci V8 που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Καταχωρίστηκε στο μητρώο Shelby.

Μεγάλη περιγραφή: Η εκτενής περιγραφή είναι το σημείο όπου μπορείτε να μάθετε τις λεπτομέρειες του οχήματός σας, καθώς και την προέλευσή του, εάν είναι γνωστή. Οι άνθρωποι αγαπούν να διαβάζουν τις ιστορίες των αυτοκινήτων. Αυτή η περιγραφή μπορεί να είναι έως και 300 λέξεις (4.000 χαρακτήρες) και μπορεί να περιλαμβάνει πληροφορίες αποκατάστασης, δαπάνες, σημαντικές πτυχές, τροποποιήσεις, ιστορία, βραβεία και οτιδήποτε άλλο πιστεύετε ότι θα προσθέσει στην πωλητική δύναμη του οχήματός σας. Βεβαιωθείτε ότι αναφέρετε οποιαδήποτε τεκμηρίωση έχετε για να υποστηρίξετε τυχόν αξιώσεις, ιδίως όσον αφορά τα προσαρμοσμένα οχήματα. Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο για την ενστάλαξη εμπιστοσύνης στους υποψήφιους αγοραστές. Φροντίστε επίσης να συμπεριλάβετε βασικές πληροφορίες, όπως τύπο κιβωτίου ταχυτήτων, μέγεθος κινητήρα κ.λπ.

Η μακροσκελής περιγραφή εμφανίζεται στη λεπτομερή καταχώριση του ιστότοπου και στην «κάρτα αυτοκινήτου» που βρίσκεται στο παρμπρίζ του οχήματος ενώ εμφανίζεται στη δημοπρασία. Αυτή η περιγραφή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε συγκεκριμένα υλικά μάρκετινγκ και οι μερίδες μπορούν να διαβαστούν από τους δημοπρασίες στο μπλοκ, επομένως είναι σημαντικό να αναφέρετε πρώτα τα πιο σημαντικά ή εντυπωσιακά πράγματα.

Ψάχνετε για Έμπνευση;

αυτοκίνητο, Μάθετε να γράφετε μια περιγραφή αυτοκινήτου σαν επαγγελματίας, ClassicCars.com Journal
Μια επιτυχία στη δημοπρασία Northeast 2019: αυτό 1971 Plymouth ‘Cuda Custom Coupe.

Ρίξτε μια ματιά στις περιγραφές για αυτό 1971 Plymouth ‘Cuda Custom Coupeτο οποίο πουλήθηκε στη δημοπρασία Northeast 2019 για 165.000 $.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply