Η Mercedes EQG θα αποκτήσει τη νέα μπαταρία υψηλής πυκνότητας ενέργειας

21
Η Mercedes EQG θα αποκτήσει τη νέα μπαταρία υψηλής πυκνότητας ενέργειας

Η επερχόμενη Mercedes EQG, η ηλεκτρική έκδοση της G-Class, θα είναι η πρώτη Mercedes που θα αποκτήσει τη νέα μπαταρία υψηλής ενεργειακής πυκνότητας.

Όλοι αναρωτιούνται γιατί η Mercedes δεν θα κυκλοφορήσει μια ηλεκτρική έκδοση της G-Class μέχρι το 2025. Mercedes EQG είχε ήδη παρουσιαστεί ως πρωτότυπο αυτοκίνητο στο Munchen IAA Mobility τον Σεπτέμβριο του 2021. Το concept που παρουσιάστηκε στο Munchen IAA Mobility είναι πολύ κοντά στη σειρά παραγωγής, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να λανσαριστεί στο επόμενο μέλλον.
Ο λόγος της καθυστέρησης μέχρι το 2025 είναι ότι η Mercedes αναμένει την εισαγωγή της νέας μπαταρίας υψηλής ενεργειακής πυκνότητας.

Η Mercedes εργάζεται επί του παρόντος σε μια μπαταρία υψηλής ενεργειακής πυκνότητας που χρησιμοποιεί μια άνοδο πυριτίου αντί για την άνοδο γραφίτη που υπάρχει στις συμβατικές μπαταρίες. Αυτή η τεχνολογία υπόσχεται ότι η ενεργειακή πυκνότητα στην μπαταρία θα αυξηθεί κατά 20-40% στα 800 Wh/l. Αυτό σημαίνει ότι στον ίδιο όγκο της μπαταρίας, μπορεί να αποθηκευτεί περισσότερη ενέργεια.

Η νέα μπαταρία αναπτύσσεται μαζί με τον αμερικανό εταίρο Sila Technologiers και δοκιμάζεται στο πρωτότυπο Mercedes EQXX που έχει ήδη ολοκληρώσει αρκετές διαδρομές μήκους 1000 km μεταξύ των φορτίσεων.

Η μπαταρία EQXX έχει χωρητικότητα 100 kWh, ζυγίζει μόνο 495 κιλά και είναι πιο συμπαγής και ελαφρύτερη από την μπαταρία 107,8 kWh στο EQS.

Η Mercedes θέλει να παρουσιάσει τη νέα μπαταρία στο μελλοντικό EQG για διάφορους λόγους:
– Θέλει να προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία με χαμηλότερο βάρος μπαταρίας γιατί το αυτοκίνητο είναι ούτως ή άλλως πολύ βαρύ.
– λόγω της αδύναμης αεροδυναμικής που επιβάλλει η παραδοσιακή σχεδίαση της G-Class, απαιτείται μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας.
– λόγω τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων, ένας σε κάθε άξονα, η κατανάλωση ενέργειας θα είναι υψηλή και επομένως απαιτείται μπαταρία υψηλής χωρητικότητας

Δεδομένου ότι η νέα πλατφόρμα EVA για την οικογένεια EQE/EQS δεν ταιριάζει στην G-Class, η Mercedes EQG θα βασίζεται στη συμβατική πλατφόρμα με ξεχωριστό πλαίσιο από την G-Class.

Ειδικό λογισμικό όπως το Torque Shifting στο EQS (ελέγχει την κατανομή της ροπής των δύο κινητήρων σε κάθε άξονα) θα ελέγχει τη ροπή των τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων για να προσομοιώσει την επίδραση των τριών διαφορικών με δυνατότητα κλειδώματος της G-Class.

Η νέα μπαταρία θα είναι ακριβότερη από την τρέχουσα και ως εκ τούτου θα προσφέρεται προαιρετικά στο μελλοντικό Mercedes EQG. Η νέα μπαταρία θα είναι διαθέσιμη μετά το 2025 για άλλα μοντέλα EQ.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply