Η Mercedes-Benz Vision EQXX φτάνει στην πίστα

14
Η Mercedes-Benz Vision EQXX φτάνει στην πίστα

Η Mercedes-Benz δεν κατασκεύασε απλώς το Vision EQXX για να παρουσιάσει ένα ωραίο σόου σε μια μοναδική επίδειξη. Το κατασκεύασαν για να δοκιμάσουν την τεχνολογία που το μετέτρεψε σε αυτό που η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποκαλεί το πιο αποδοτικό αυτοκίνητο στον κόσμο. Είναι όμως;

Ο Mat Watson του Carwow ξεκίνησε για να βρει μια απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Είναι το αυτοκίνητο που αποκάλυψε η Mercedes τον Ιανουάριο στην CES το πιο αποδοτικό στον κόσμο;

Πριν από λίγο καιρό, κάλυψε 747 μίλια (1.202 χιλιόμετρα) με μία μόνο φόρτιση, από τη Στουτγάρδη της Γερμανίας μέχρι την πίστα Silverstone στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι η πίστα δοκιμών της Mercedes-AMG Petronas Formula 1 Team, οπότε κάθε κάτοχος του λογότυπου με τρίποντο αστέρι θα πρέπει να νιώθει σαν στο σπίτι του εδώ.

Μια μπαταρία 100 kWh, όπως στο EQS 450+, αποθηκεύει την ενέργεια. Αλλά το πακέτο καταλαμβάνει 50% λιγότερο χώρο και είναι 30% ελαφρύτερο. Η μείωση βάρους και η βελτιστοποιημένη αεροδυναμική είναι ο τρόπος με τον οποίο η Mercedes κατάφερε να επιτύχει τέτοια απόδοση. Απλά μια σύντομη υπενθύμιση: έχει συντελεστή οπισθέλκουσας ρεκόρ μόλις 0,17. Εν τω μεταξύ, το EQS σταματά στο 0,20 και αυτός είναι ο χαμηλότερος συντελεστής οπισθέλκουσας από οποιοδήποτε μοντέλο σειράς παραγωγής.

Επιπλέον, υπάρχουν επίσης 117 ηλιακές κυψέλες στην οροφή του Vision EQXX που παρέχουν στο concept επιπλέον αυτονομία 25 χιλιομέτρων (15,5 μίλια).

Το EQXX δεν είναι ακριβώς ένα σπορ αυτοκίνητο, γιατί δεν το σχεδίασε η Mercedes για αυτό. Λάβετε υπόψη ότι υπάρχει μόνο ένας ηλεκτροκινητήρας 180 kW που κάνει όλη τη δουλειά.

Τώρα το EQXX επιστρέφει στο Silverstone για μια νέα δοκιμή, στα χέρια του Mat Watson του Carwow. Αυτός που του κάνει παρέα είναι μηχανικός της Mercedes.

Μαζί έβαλαν το concept σε μια ρουτίνα 0 έως 60 mph (96 km/h). Το πόσο χρειάστηκε το concept για να το πετύχετε αυτό, μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Υπόδειξη: τα στοιχεία που επιτυγχάνει το Mercedes Vision EQXX μπορεί να είναι αρκετά απογοητευτικά.

Και κάτι ακόμα: υπάρχει μια «κυρία» στο πλοίο. Τι κάνει αυτή; Δείτε παρακάτω.

ΒΙΝΤΕΟ:

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply