Η Mercedes-AMG One προετοιμάζεται για απόπειρα ρεκόρ στο Nurburgring

18
Η Mercedes-AMG One προετοιμάζεται για απόπειρα ρεκόρ στο Nurburgring

Στο βίντεο που παρουσιάστηκε στο youtube από την Car Spy Media, μια Mercedes-AMG One οδηγεί μερικούς γρήγορους γύρους στην πίστα του Nurburgring, πιθανότατα προπονείται για την προσπάθεια να σπάσει το ρεκόρ του ταχύτερου γύρου για ένα αυτοκίνητο παραγωγής.

Φωτογραφία: Τραβηγμένη οθόνη Youtube car Spy Media

Πριν από είκοσι χρόνια, τα υπεραυτοκίνητα έτρεχαν μεταξύ τους για να δουν ποιο θα μπορούσε να φτάσει σε υψηλότερη τελική ταχύτητα. Σήμερα, η τελική ταχύτητα δεν παίζει πλέον τον πιο σημαντικό ρόλο αλλά η ευελιξία. Και γι’ αυτό το σημερινό πρότυπο για τα υπεραυτοκίνητα είναι ο ταχύτερος γύρος στο μακρύ βρόχο του Nurburgring.

Η Car Spy Media δημοσίευσε σήμερα στο youtube ένα βίντεο διάρκειας 6 λεπτών στο οποίο η νέα Mercedes-AMG One μπαίνει στην πίστα του Nurburgring και εκτελεί μερικούς γρήγορους γύρους πιθανώς με στόχο να κάνει κάποιες ρυθμίσεις για έναν μελλοντικό γύρο ρεκόρ.

Το αυτοκίνητο καταγράφεται αρχικά στην είσοδο της πίστας και στο λεπτό 0:24 μπορείτε να διαβάσετε στα γερμανικά “Nicht ofen (Μην ανοίγετε)” στην πίσω δεξιά πλευρά. Υπέγραψε ο Ντέιλ και ο Ιμπραήμ.
Δύο δευτερόλεπτα αργότερα, στο 0:26 μπορεί να διαβαστεί στην πίσω αριστερή πλευρά αυτή τη φορά στα αγγλικά: «Αφαιρέστε προσεκτικά. Θερμοστοιχεία στον πίνακα τεχνολογίας. Δείτε τον Ντέιλ ή τον Ιμπραήμ».
Δεν γνωρίζουμε τον Dale ή τον Ibrahim, αλλά μάλλον είναι οι μηχανικοί υπεύθυνοι για τις διάφορες ρυθμίσεις του νέου υπεραυτοκίνητου Mercedes.

Στη συνέχεια, στο 0:56 ξεκινά το αεροδυναμικό σόου. Ο οδηγός πατάει ένα κουμπί στο τιμόνι που ανοίγει τις οπές αερισμού στα μπροστινά φτερά και επεκτείνει το πίσω φτερό. Ο οδηγός συνεχίζει με μερικές ρυθμίσεις του συστήματος μετάδοσης κίνησης από το κάτω δεξί κουμπί στο τιμόνι και μετά μπαίνει στην πίστα και αρχίζει να συμπληρώνει μερικούς πολύ γρήγορους γύρους. Από τα επόμενα λεπτά μπορείτε να δείτε ότι η Mercedes-AMG One είναι πολύ γρήγορη στις στροφές και η κύλιση του αμαξώματος είναι ουσιαστικά μηδενική, ακριβώς όπως ένα αυτοκίνητο F1.

Προς το παρόν, το ρεκόρ στο Nurburgring για αυτοκίνητα παραγωγής κατέχει η Porsche 911 GT2 RS με 6:43.30 λεπτά, που καταχωρήθηκε στις 14 Ιουνίου 2021. Αλλά αυτή η Porsche δύσκολα θα μπορούσε να ονομαστεί αυτοκίνητο σειράς παραγωγής επειδή διαθέτει Manthey Performance Kit , με αλλαγές στο πλαίσιο, την αεροδυναμική και τα φρένα.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Mercedes-AMG GT Black Series με 6:43,62 λεπτά που επιτεύχθηκε τον Οκτώβριο του 2020, 1,3 δευτερόλεπτα ταχύτερη από τη Lamborghini Aventador SVJ.

Δεν γνωρίζουμε πόσο γρήγορο είναι ένα μονοθέσιο της F1 στο μακρύ βρόχο του Nurburgring, αλλά το 2018 μια Porsche 919 Hybrid Evo με τον Timo Bernhard στο τιμόνι πέτυχε απίστευτα 5:19.546 λεπτά. Δεν κάνουμε καμία πρόβλεψη, αλλά πιστεύουμε ότι η Mercedes-AMG One μπορεί να περάσει μερικά δευτερόλεπτα κάτω από το ρεκόρ που σημείωσε το κιτ Manthey-Performance Porsche 911 GT2 RS που κατέχει το ρεκόρ αυτοκινήτων σειράς παραγωγής.

Με ενεργή αεροδυναμική και ανάρτηση με ράβδο ώθησης, κινητήρα V6 1,6 λίτρων με 574 ίππους από το μονοθέσιο της F1 με ηλεκτρικά υποβοηθούμενη υπερσυμπίεση και δύο ακόμη ηλεκτρικούς κινητήρες στον μπροστινό άξονα, η Mercedes-AMG αποδίδει 1063 ίππους συνολικά. Η AMG One φτάνει τα 100 km/h σε 2,9 δευτερόλεπτα και τα 200 km/h σε μόλις 7 δευτερόλεπτα με το Launch Control στις λειτουργίες Race, Race Plus και Strat 2. Τα προγράμματα Race2 και Strat2 είναι αποκλειστικά για την πίστα και η ανάρτηση χαμηλώνει κατά 37 μπροστά και 30 χλστ πίσω. Στα προγράμματα Strat2 η ανάρτηση είναι ακόμα πιο σταθερή από ό,τι στο Race Plus.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply