Η Mercedes-AMG GT θα κατασκευαστεί επίσης στη Φινλανδία από τη Valmet

11
Η Mercedes-AMG GT θα κατασκευαστεί επίσης στη Φινλανδία από τη Valmet

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, τα μοντέλα Mercedes-AMG GT θα βγουν από τη γραμμή συναρμολόγησης όχι μόνο στο Affalterbach της Γερμανίας, αλλά και στη Φινλανδία. Ο συμβατικός κατασκευαστής Valmet θα κατασκευάσει το μοντέλο.

Μια μονάδα παραγωγής στο Uusikaupunki της Φινλανδίας θα κατασκευάσει τη Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe ξεκινώντας από το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Η γραμμή συναρμολόγησης είναι έτοιμη τόσο για τις εκδόσεις με κινητήρα ICE όσο και για την υβριδική SE Performance.

Το εργοστάσιο ετοιμάζεται ήδη για την ώρα. Μια νέα γραμμή συναρμολόγησης βρίσκεται στα σκαριά, ενώ το χρωματοπωλείο θα υποβληθεί σε μεγάλη αναθεώρηση. Σύμφωνα με τον συνεργάτη της Mercedes, περίπου 200 άτομα θα αναλάβουν την παραγωγή των μοντέλων AMG, όλα ήδη προσλαμβανόμενα.

«Η κατασκευή μιας AMG είναι μια εξαιρετικά πειστική επίδειξη των δυνατοτήτων της Valmet Automotive», λέει ο SVP της Valmet Automotive για τη Βιομηχανία, Pasi Rannus. «Με την AMG, κατασκευάζουμε οχήματα που απαιτούν ειδικές δεξιότητες και κορυφαία ποιότητα. Και είναι υπέροχο να επιστρέφουμε κατασκευάζοντας σπορ αυτοκίνητα», πρόσθεσε.

Η Mercedes-Benz A-Class περνάει τις πύλες του εργοστασίου της Valmet από το 2013. Τον Ιανουάριο του 2017, η εταιρεία ξεκίνησε επίσης το παραγωγή του GLC.

Η Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe υποβλήθηκε πρόσφατα σε μικρές αλλαγές. Ωστόσο, οι μηχανικοί του Affalterbach δεν είχαν καμία δουλειά με τον κινητήρα. Η πιο ισχυρή έκδοση της σειράς είναι η Mercedes-AMG GT 63 SE Performance, το πρώτο plug-in υβριδικό με τα γράμματα AMG. Πριν κυκλοφορήσει το One, ήταν επίσης το πιο ισχυρό μοντέλο παραγωγής σειράς της εταιρείας. Ο V8 4,0 λίτρων και ένας μόνιμα διεγερμένος σύγχρονος κινητήρας στέλνουν συνολικά 843 PS (831 HP) και 1.470 Nm (1.084 lb-ft) ροπής στην άσφαλτο στην καλύτερη περίπτωση, μέσω όλων των τροχών.

Αυτά είναι αρκετά για τη ρουτίνα 0-100 km/h (62 mph) σε 2,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 316 km/h (196 mph).

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply