Η Lamborghini τερματίζει την παραγωγή της Aventador, κλείνει το κεφάλαιο της καθαρής εποχής V-12

2
Η Lamborghini τερματίζει την παραγωγή της Aventador, κλείνει το κεφάλαιο της καθαρής εποχής V-12

Παραγωγή της Lamborghini Aventador έφτασε στο τέλος της την περασμένη εβδομάδα, σηματοδοτώντας ένα νέο ορόσημο για τη Lamborghini με περισσότερους από έναν τρόπους.

Το τελευταίο παράδειγμα ήταν ένα Aventador LP 780-4 Ultimae Roadster, φινιρισμένο σε προσαρμοσμένο γαλάζιο χρώμα που επέλεξε ο Ελβετός αγοραστής του.

ο Ultimae έκδοση της Aventador αποκαλύφθηκε το 2021 ως η τελευταία παραλλαγή της Aventador. Η παραγωγή, με ανώτατο όριο τα 350 κουπέ και 250 roadster, επρόκειτο να τελειώσει νωρίτερα, αλλά η Lamborghini επέκτεινε το χρονοδιάγραμμα λόγω της απώλειας ορισμένων παραδειγμάτων κατά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου Felicity Ace τον Φεβρουάριο.

Το Aventador που κυκλοφόρησε στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το 2011, είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο V-12 της Lamborghini μέχρι σήμερα, έχοντας δημιουργήσει οκτώ παραλλαγές, χωρίς να υπολογίζονται οι προσφορές χαμηλού όγκου, και πωλήσεις 11.465 μονάδων σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι περισσότερο από τα συνδυασμένα στοιχεία πωλήσεων όλων των προηγούμενων μοντέλων V-12.

Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά της Lamborghini

«Η Lamborghini Aventador άλλαξε το παιχνίδι στο λανσάρισμά της και το κορυφαίο μοντέλο της Lamborghini για 11 χρόνια παραγωγής», δήλωσε ο Stephan Winkelmann, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini, σε μια δήλωση.

ΕΝΑ διάδοχος της Aventador έχει εντοπιστεί σε δοκιμές πριν από το αναμενόμενο ντεμπούτο στις αρχές του επόμενου έτους, και ενώ θα παραμείνει με V-12, ο κινητήρας του αυτοκινήτου θα ηλεκτριστεί, που αναμένεται να είναι μια plug-in υβριδική διαμόρφωση. Ο κινητήρας θα είναι επίσης ένας νέος V-12, μόλις ο τρίτος στην ιστορία της Lamborghini.

Η Lamborghini επιβεβαίωσε ότι δεν θα κατασκευάσει άλλα μοντέλα V-12 χωρίς ηλεκτροκίνηση, τουλάχιστον για χρήση στο δρόμο, καθιστώντας το Ultimae ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο στα μάτια των συλλεκτών, αναμφίβολα. Το Ultimae διέθετε έναν V-12 6,5 λίτρων που παράγει 769 ίππους και 531 lb-ft ροπής, την υψηλότερη από οποιαδήποτε έκδοση της Aventador.

Κάθε Lamborghini θα χρησιμοποιεί κάποια μορφή ηλεκτρισμού ήδη από το 2024, και η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει ένα ηλεκτρικό όχημα ως τέταρτη σειρά μοντέλων. Αναμένεται να είναι ένα grand tourer, το EV αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο μισό της δεκαετίας.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά από Motor Authorityσυντακτικό συνεργάτη του ClassicCars.com.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply