Η H&H αναφέρει τα αποτελέσματα της δημοπρασίας και καθησυχάζει τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων σχετικά με το καύσιμο E10

6
Η H&H αναφέρει τα αποτελέσματα της δημοπρασίας και καθησυχάζει τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων σχετικά με το καύσιμο E10

Όχι μόνο έκανε H&H Classics αναφέρουν τα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοπρασίας συλλεκτικών αυτοκινήτων στο Imperial War Museum στο Duxford του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά η εταιρεία δημοπρασίας εξέδωσε ένα δεύτερο δελτίο τύπου διαβεβαιώνοντας τους ιδιοκτήτες κλασικών αυτοκινήτων ότι δεν πρέπει να πανικοβληθούν λόγω της εξάπλωσης του καυσίμου E10 στα βρετανικά πρατήρια καυσίμων.

«Τα πρόσφατα νέα σχετικά με τις αντλίες καυσίμου E10 που άρχισαν να καταλαμβάνουν τα πρατήρια καυσίμων του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ανησυχήσει ορισμένους ιδιοκτήτες κλασικών αυτοκινήτων», σημείωσε η εταιρεία. «Η τυπική αμόλυβδη βενζίνη του Ηνωμένου Βασιλείου άλλαξε με την εισαγωγή του καυσίμου E10 από την 1η Σεπτεμβρίουαγ, και τα πρατήρια καυσίμων σε όλη τη χώρα είναι πλέον υποχρεωμένα να πουλήσουν τη νέα σύνθεση καυσίμου. Υπάρχουν φόβοι ότι αυτή η εξέλιξη έχει σοβαρές επιπτώσεις για τους οδηγούς παλαιότερων αυτοκινήτων».

Η αυξημένη χρήση αιθανόλης σε τέτοια καύσιμα είναι γνωστό ότι προκαλεί διάβρωση στα συστήματα καυσίμων των vintage οχημάτων.

«Τα περισσότερα κλασικά αυτοκίνητα είναι πράγματι ασύμβατα με τη νέα βενζίνη E10», σημείωσε ο Damian Jones, επικεφαλής πωλήσεων της H&H Classics. «Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να αγοράσετε βενζίνη Ε5, αν και με πιο ακριβό, υψηλότερο αριθμό οκτανίων ως Super Unleaded. Δεν υπάρχουν σχέδια προς το παρόν να σταματήσουν να πωλούν το Super Unleaded, το οποίο διαθέτουν τα περισσότερα πρατήρια καυσίμων. Υπήρχε μια παρόμοια «ανησυχία» όταν το καύσιμο με μόλυβδο καταργήθηκε σταδιακά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990».

Το σκεύασμα E10, με 10 τοις εκατό συστατικά βιοαιθανόλης, εισάγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο ως μέρος μιας προσπάθειας μείωσης των εκπομπών CO2.

«Όλα τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μετά το 2010 έχουν σχεδιαστεί για να κινούνται με E10 και τα περισσότερα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από το 2000 είναι επίσης συμβατά, αλλά οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων παλαιότερων από αυτό θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα εάν χρησιμοποιούν το E10 για παρατεταμένες περιόδους», αναφέρουν οι ειδικοί. «Αλλά με τη βενζίνη Ε5 που εξακολουθεί να διατίθεται ελεύθερα, δεν υπάρχει λόγος πανικού.

«Τα κλασικά αυτοκίνητα θα συνεχίσουν να φαίνονται στους δρόμους μας και στις εκδηλώσεις κλασικού αυτοκινήτου, με πλήρη καύσιμα και δυνατά».

Μεταξύ αυτών των οχημάτων είναι εκείνα που πουλήθηκαν στην πρόσφατη δημοπρασία H&H, η οποία σημείωσε σχεδόν 3,5 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις.

1965/2004 Το αυτοκίνητο συνέχισης Shelby 427 Cobra βρίσκεται στην κορυφή της δημοπρασίας, πωλείται για 207.000 $

Η κορυφαία πώληση της δημοπρασίας ήταν 207.000 δολάρια πλήρωσε για ένα αυτοκίνητο της σειράς Shelby 427 AC Cobra CSX4000 με αμάξωμα από ανθρακονήματα του 1965/2004. Ένα από τα μόλις 10 που παράγονται, το αυτοκίνητο είχε διανύσει μόλις 1.300 μίλια.

Πωλήθηκε για 191.075 $ ήταν μια Aston Martin DB2/4 Mk III του 1959 υπό την ίδια ιδιοκτησία από το 1990.

Μια άλλη κορυφαία πώληση ήταν αυτή ενός κουπέ Jaguar E-Type 4.2 του 1967 που αρχικά ανήκε σε έναν υπολοχαγό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και βρισκόταν στις ΗΠΑ αλλά εκτός δρόμου από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 μέχρι να υποβληθεί σε πρόσφατη αποκατάσταση και να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο . Το αυτοκίνητο πωλήθηκε για $162.415.

αιθανόλη, η H&H αναφέρει αποτελέσματα δημοπρασίας και καθησυχάζει τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων σχετικά με το E10, ClassicCars.com Journal
Με έκπληξη, αυτό το καμπριολέ Mercedes-Benz 300 SE του 1966 έγινε αντικείμενο μάχης προσφορών και σημείωσε τριπλάσια εκτίμηση πριν από τη δημοπρασία

Σε αυτό που είπε η H&H προκάλεσε έκπληξη, μια Mercedes-Benz 300 SE cabriolet του 1966 πωλήθηκε για 149.675 $, τρεις φορές μεγαλύτερη από την εκτιμώμενη αξία πριν από την πώληση. Το αυτοκίνητο είχε γίνει αντικείμενο μάχης προσφορών που περιλάμβανε συλλέκτες από το Χονγκ Κονγκ, την Αυστραλία, το Ντουμπάι, την Ινδία, τη Σιγκαπούρη και το Ηνωμένο Βασίλειο προτού πουληθεί στο σφυρί.

«Ο ιδιοκτήτης ήταν πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα», σημείωσε ο Damian Jones.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply