Η σειρά αυτοκινήτων του Andy Warhol στο Μουσείο Αυτοκινήτου του Petersen

16
Η σειρά αυτοκινήτων του Andy Warhol στο Μουσείο Αυτοκινήτου του Petersen

Η σειρά αυτοκινήτων του Andy Warhol εκτίθεται τώρα στο Μουσείο Αυτοκινήτου Petersen στο Λος Άντζελες. Η έκθεση που άνοιξε τις πύλες της αυτή την εβδομάδα είναι ανοιχτή μέχρι τον Ιανουάριο του 2023. Η σειρά επιστρέφει στις Ηνωμένες Πολιτείες για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 30 χρόνια.

Υπάρχουν σαράντα έργα τέχνης, μαζί με πέντε μοντέλα Mercedes-Benz της σειράς των οκτώ που ενέπνευσαν τον καλλιτέχνη. Είκοσι επτά μεταξοτυπίες σε καμβά και δεκατρία σχέδια αποτελούν την έκθεση. Ένα από αυτά είναι το εμβληματικό ερευνητικό αυτοκίνητο C 111-II από το 1970. Το μονοθέσιο της Formula 1 W 196 R και το W 198 Mercedes-Benz 300 SL Gullwing Coupe έφεραν το αγωνιστικό DNA τους στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Ο Andy Warhol εργάστηκε στη σειρά Cars στα τέλη της δεκαετίας του 1980, πριν πεθάνει τον Φεβρουάριο του 1987. Η δουλειά του ήταν ένας φόρος τιμής στους 100ου επέτειο της Mercedes-Benz. Η σειρά θα περιλαμβάνει αρχικά 80 φωτογραφίες 20 μοντέλων αυτοκινήτων από οκτώ διαφορετικές δεκαετίες. Τελικά κατάφερε να ολοκληρώσει μόνο 36 μεταξοτυπίες σε καμβά και 13 σχέδια.

Τα περισσότερα από αυτά αποτελούν σήμερα μέρος της συλλογής τέχνης Mercedes-Benz. Η συλλογή έκανε το ντεμπούτο της το 1977 και αυτή τη στιγμή είναι μια από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές εταιρικές συλλογές στον κόσμο με διεθνή φήμη. Περίπου 3.000 έργα περισσότερων από 650 καλλιτεχνών συνθέτουν την εντυπωσιακή σειρά. Με τα χρόνια, οι δημιουργίες εκτέθηκαν στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου σε όλο τον κόσμο. Οι επισκέπτες στη Νέα Υόρκη, το Ντιτρόιτ, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Τόκιο, τη Σιγκαπούρη, το Σάο Πάολο και το Μπουένος Άιρες έχουν την ευκαιρία να δουν μερικά από τα έργα.

Τώρα οι επισκέπτες του Μουσείου Petersen θα πρέπει να πληρώσουν 18 δολάρια για να επισκεφθούν την έκθεση. Υπάρχει εισιτήριο 12 δολαρίων για τα παιδιά και 17 δολάρια για ηλικιωμένους.

Το χαρτοφυλάκιο του Andy Warhol περιλαμβάνει τα περίφημα «Coca-Cola Bottles», τα «Campbell’s Soup Cans» και τα χαρτονομίσματα του δολαρίου που συγκλόνισαν την Αμερική τη δεκαετία του 1960. Η αποστολή του ήταν να επιδείξει την αμερικανική κληρονομιά του branding σε όσο το δυνατόν περισσότερους. Αποστολή εξετελέσθει.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply