Η εξέλιξη της μάσκας ψυγείου Mercedes

8
Η εξέλιξη της μάσκας ψυγείου Mercedes

Η Mercedes παρουσιάζει μια εισβολή στην ιστορία της μάσκας του ψυγείου. Έχει εξελιχθεί από ένα απλό κάλυμμα για το ψυγείο νερού σε ένα στοιχείο σχεδίασης που καθορίζει την ταυτότητα της μάρκας και ένα κέντρο για τις κάμερες και τους αισθητήρες των νέων σύγχρονων συστημάτων υποβοήθησης.

Η Mercedes παρουσιάζει μια εισβολή στην ιστορία της μάσκας του ψυγείου. Έχει εξελιχθεί από ένα απλό κάλυμμα για το ψυγείο σε ένα στοιχείο σχεδίασης που καθορίζει την ταυτότητα της μάρκας και ένα κέντρο για τις κάμερες και τους αισθητήρες των νέων σύγχρονων συστημάτων υποβοήθησης.

Η Mercedes έχει εφεύρει πολλά συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι η Mercedes ανακάλυψε επίσης τη μάσκα του ψυγείου.

Αρχικά, μέχρι το 1900, τα αυτοκίνητα δεν είχαν γρίλιες καλοριφέρ. Το 1900, η ​​Mercedes εισήγαγε στη Mercedes 35 PS ένα κυψελωτό ψυγείο. Δεν καλυπτόταν από μάσκα, αλλά από το σχήμα του άνοιξε τη σχεδιαστική διαδρομή προς την κάλυψη του ψυγείου με μια μάσκα για να το προστατεύσει στην πρώτη φάση, το οποίο αργότερα έγινε σχεδιαστικό στοιχείο για την ταυτότητα των μάρκες αυτοκινήτων.

Η κυψελοειδής σχάρα αποτελούνταν από 8.000 μικρούς σωλήνες με τετράγωνη διατομή πλάτους 6 mm. Η μεγάλη μετωπική επιφάνεια και η υψηλή ροή αέρα που παρείχαν οι αγωγοί τετράγωνης διατομής πρόσφεραν αυξημένη ικανότητα ψύξης. Ένας ανεμιστήρας που βρίσκεται πίσω από το ψυγείο εξασφαλίζει ρύθμιση της θερμοκρασίας όταν το αυτοκίνητο ταξιδεύει με χαμηλές ταχύτητες στην πόλη. Χάρη σε αυτό το ψυγείο, ο όγκος του συστήματος ψύξης μειώθηκε από 18 σε 9 λίτρα. Μετά από ένα χρόνο και μερικές βελτιώσεις, ο όγκος του συστήματος ψύξης μειώθηκε και πάλι στα 7 λίτρα.

Μια δεύτερη σημαντική αλλαγή συνέβη το 1931 όταν η Mercedes V170 (Τύπος W15) παρουσίασε για πρώτη φορά κάλυμμα ψυγείου. Το ψυγείο ήταν τοποθετημένο πίσω από μια σχάρα για καλύτερη προστασία.
Η μάσκα του ψυγείου είχε πλαίσιο χρωμίου και το λογότυπο της Mercedes εμφανίστηκε δύο φορές, μία στη μάσκα του ψυγείου και μία ως διακριτικό στοιχείο πάνω από τη μάσκα. Αργότερα, η μάσκα του ψυγείου αυξήθηκε σε πλάτος αλλά μειώθηκε σε ύψος λόγω των νέων αεροδυναμικών απαιτήσεων.

Mercedes 170

Τη δεκαετία του 1950, η Mercedes παρουσίασε μια νέα μάσκα ψυγείου με αυτόνομη σχεδίαση στη διάσημη 300 SL και στο μικρότερο αδερφάκι της 190 SL. Γνωστή ως το πρόσωπο του σπορ αυτοκινήτου, η νέα μάσκα έγινε πρότυπο για τα σπορ μοντέλα και τα roadster της Mercedes. Υπήρχαν εξαιρέσεις όπως η μάσκα που μιμούνταν τη μύτη του μονοθεσίου της F1 στη SLK και τη Mercedes SLR McLaren.

Mercedes 300 SL Gullwing

Στη συνέχεια, στη Mercedes C-Class W204, οι πελάτες μπορούσαν να επιλέξουν πού θα τοποθετηθεί το λογότυπο της Mercedes: στη μάσκα στην επένδυση Avantgarde ή ως διακριτικό στοιχείο πάνω από τη μάσκα στα διακοσμητικά Classic και Elegance.

Η νέα ηλεκτρική εποχή οδήγησε σε μια περαιτέρω εξέλιξη της μάσκας σε μαύρο πίνακα με κεντρικό αστέρι. Στην περίπτωση των μοντέλων AMG EQ, πίσω από τη μάσκα, είναι ορατές κάθετες ράβδοι χρωμίου για να τονίσουν τη συγκεκριμένη δυναμική των μοντέλων AMG. Επιπλέον, οι νέες γρίλιες του ψυγείου αποτελούν επίσης τεχνολογικό κόμβο για τις κάμερες, το ραντάρ και το Lidar (λέιζερ). Η κάμερα του προσαρμοζόμενου cruise control DISTRONIC Active Distance Assist είναι κρυμμένη στο λογότυπο της Mercedes. Και πίσω από τη μάσκα των EQS και EQS SUV είναι καμουφλαρισμένη η τεχνολογία για το σύστημα Drive Pilot, το οποίο παρέχει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply