Ενημέρωση για το eBay Car Challenge Land Rover | FunRover

15
Ενημέρωση για το eBay Car Challenge Land Rover |  FunRover

Πριν από λίγο, μοιραστήκαμε την ιστορία του Dan και του Series 2A, ‘Bertha’. Λαμβάνοντας 4.000 £ ως ένας από τους φιναλίστ του eBay Car Challenge, ο Dan εργάζεται σταθερά για την ανοικοδόμηση του Land Rover του. Καταφέραμε να αρπάξουμε 5 λεπτά μαζί του για να μάθουμε πώς προχωρά η αποκατάσταση.

Dan ευχαριστώ που ήρθες μαζί μας, γνωρίζουμε ότι είσαι απασχολημένος! Πώς πάει η αποκατάσταση γενικά;

Το eBay Car Challenge ήταν μια συναρπαστική εμπειρία οδοστρωτήρα και μάθησης – πριν από δώδεκα μήνες θα ήμουν έκπληκτος με το τι θα μπορούσα να πετύχω σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Δούλεψα κανονικά. Η Bertha δεν έχει ακόμη στέγη και χρειάστηκε να αφαιρέσω ολόκληρο το μπροστινό τμήμα για να δουλέψω στον κινητήρα, καθώς ο κινητήρας χρειαζόταν πλήρη επισκευή. Μου άρεσε να βάζω τα δόντια μου στην πρόκληση και ήταν υπέροχο να αξιοποιήσω την εξαιρετικά χρήσιμη κοινότητα του eBay και της Land Rover στην πορεία. Φαίνεται ότι όλοι θα σκύψουν προς τα πίσω για να βοηθήσουν!

Έχετε αποκαταστήσει οχήματα στο παρελθόν;

Έχω κάνει εργασίες αποκατάστασης στο παρελθόν, αλλά η Bertha είναι η πρώτη μου πλήρης αποκατάσταση, και κάτι που είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό για μένα. Την αγόρασα όταν ήμουν μόλις 18 ετών ως το πρώτο μου αυτοκίνητο για 800 £. Παρέμεινε αχρησιμοποίητη και ακατάλληλη για οδήγηση για σχεδόν 20 χρόνια, λόγω μιας μεγάλης λίστας παθήσεων, πριν ξεσκονιστεί για τα 40α γενέθλιά μου πέρυσι. Το eBay Car Challenge ήταν απλώς η ώθηση που χρειαζόμουν τόσο σε μετρητά όσο και σε κίνητρο για να επαναφέρω την Bertha. Είμαι ακόμα τόσο έκπληκτος που είμαι ένας από τους επιλεγμένους αναστηλωτές και ήταν μια συναρπαστική πρόκληση και ευκαιρία να την επαναφέρω στο δρόμο.

Υπήρξαν εκπλήξεις στην πορεία;

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις ήταν ο πλούτος των συμβουλών από άλλους πωλητές eBay. Την επομένη της άφιξης των νέων μου πτερυγίων, ο πωλητής με τηλεφώνησε για να μιλήσουμε για τη δουλειά. Μου έστειλε φωτογραφίες για να με καθοδηγήσει στην εγκατάσταση σωστά και έλεγξε ότι είχα τα σωστά εργαλεία και εξοπλισμό.

Ποια εξαρτήματα/εργαλεία έχετε παραγγείλει από το eBay μέχρι στιγμής;

Ήθελα να μείνω πιστός στην κληρονομιά του 4X4, οπότε μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαρούμενος ήμουν που βρήκα έναν πωλητή eBay να φτιάχνει πρωτότυπα πάνελ προδιαγραφών ακριβώς κάτω από το αρχικό εργοστάσιο της Land Rover στο Solihull. Κατάφερα επίσης να βρω αυθεντικά φώτα στρατιωτικών προδιαγραφών που να ταιριάζουν με τις γνήσιες «μπαμπέρτες» και τα χιαστί. Όπως ανέφερα, έχω μείνει έκπληκτος με τον πλούτο των συμβουλών που είχαν να προσφέρουν οι πωλητές του eBay. Δεν αγοράζω απλώς κομμάτια εξοπλισμού – κερδίζω τεχνογνωσία και αυτό είναι ανεκτίμητο.

Μια μάλλον ανεπιθύμητη έκπληξη ήταν η εύρεση μιας τεράστιας διαρροής λαδιού από το κάρτερ μετά τον καθαρισμό της παλιάς λάσπης και βρωμιάς. Βρήκα επίσης αργότερα μεγάλη διάβρωση και στα δύο πέλματα των ποδιών που ανακάλυψα μόνο αφού αφαίρεσα το πίσω χρώμα από το διάφραγμα. Και τα δύο φρεάτια χρειάζονταν αντικατάσταση – κάτι που δεν είχα σχεδιάσει αρχικά. Αν και από πολλές απόψεις αυτό είναι αναμενόμενο από μια 53χρονη πρώην στρατιωτική Land Rover.

Θα επαναφέρατε ένα άλλο Land Rover / σας άρεσε η διαδικασία;

Ναι – ήταν μια απίστευτα ικανοποιητική εμπειρία.

Πώς μοιάζει η τυπική εβδομάδα σας στο έργο;

Για να κρατήσω το πρόγραμμα, έχω θέσει εβδομαδιαίους στόχους. Χρειάστηκε να αφιερώσω περισσότερες από τρεις φορές περισσότερες ώρες από τις ώρες που περίμενα ήδη, και αισθάνομαι προκλητικά την πίεση αυτές τις τελευταίες εβδομάδες. Με 15 ώρες ημέρες στο έργο, η κούραση κάνει προκλητικά τον φόρο της, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα το ολοκληρώσω εγκαίρως.

Έχετε κάποιες συμβουλές για κάποιον άλλο που θέλει να επαναφέρει μια σειρά 2A;

Ναι – ζητήστε συμβουλές! Μέσα από όλο αυτό το έργο κατάφερα να λάβω πολλές συμβουλές μέσω των πωλητών στο eBay και της κοινότητας LR.

Dan’s Series 2A ‘Bertha’:

Ακολουθήστε τα ταξίδια των αναστηλωτών εδώ: http://www.ebay.co.uk/carchallenge

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply